Kámfor illóolaj

Kámforolaj szappanokban és kozmetikumokban

Manuka illóolaj

Az illó kámforolajat a több mint 30 méter magasra növő kámforfa fájából nyerik. Elsősorban légzőszervi és izombántalmakra, valamint a helyiség levegőjének javítására használják.

Esszenciális kámforolaj

A tényleges hatóanyag csak akkor képződik, ha a kámforfa több mint 25 éves. Ekkor desztillációval nyerik ki a Kínában és Indiában őshonos fa fájából és leveleiből. A gyógyászatban a kámfor illóolajat számos területen használják, például légzőszervi megbetegedések, reuma, gombás fertőzések és még sok más területen. A kámfort azonban csak nagyon takarékosan szabad használni, mivel irritálja a bőrt, és túlzott mennyiségben mérgező.

A kámfor esszencia a bőrápolásban

A bőrápolásban a kámforesszenciát a zsíros és foltos bőrre gyakorolt fertőtlenítő hatása miatt használják. A kámfort tartalmazó ápolószerek pattanások esetén is alkalmasak. Az olaj fokozza a vérkeringést és megakadályozza az új foltok kialakulását. Ügyelni kell azonban arra, hogy a kámforolajat csak erősen hígítva, például hidratáló olajjal együtt használjuk. Ha zsíros és hibás a bőre, ügyeljen arra, hogy bőrápolásához nem komedogén olajat használjon.

Amit még tudnia kell

 • INCI: Cinnamomum Camphora (kámfor) faolaj
 • Botanikai név: Cinnamomum camphora
 • Kivonás: Gőz-desztilláció
 • Növényi rész: A fa fájából
 • Illatjegy: csúcsillat
 • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: A füstölő illata nem tartalmaz illatanyagot: Az esszencia nem alkalmas kisgyermekek, terhes nők és epilepsziások számára. Kérjük, hogy a kámforesszenciát soha ne szedje belsőleg, és csak nagyon takarékosan használja külsőleg.
 • Felhasználás: A kámfor a kámfornak a kámfortartalmú kámforral történő felhasználása esetén: A kámforfa olaja alkalmas zsíros, hibás bőrre és pattanásokra. Antibakteriális és vírusellenes hatást is tulajdonítanak neki. Azt is mondják, hogy segít az izom- és ízületi panaszoknál, valamint a stressz és a kimerültség oldásában.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell szem előtt tartani az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

 1. Hallo,

  ich würde gerne ätherische Öle in Seife verwenden.

  Ich würde gerne wissen, wieviel dürfte man überhaupt in der Gesamtsumme an ätherischen Öle in Seifen verwenden?

  Wenn ich z. B. eine heißverseifte Seife mache. Würde ich das ja nach der Verseifung mit dem Überfettungsöl hinzugeben. Wäre es die gleiche Gesamtsumme wie oben, oder da es ja nicht wie in einer kaltverseiften verseift wird, könnte es stärker wirken, wieviel dürfte man also bei einer HP Seife verwenden? Auch würde ich die Frage gerne im speziellen zu Kampfer, Zitrone, Zitronenmelisse stellen, da diese ja unter Umständen aggressiver wirken würden.

Comments are closed.