Készítsen saját szappant a Spoon Swirl segítségével

Készítsen saját szappant egy különleges márványozási technikával

Készítsen saját szappant a Spoon Swirl segítségével
Készítsen saját szappant a Spoon Swirl segítségével

A Spoon Swirl szappankészítés egyszerűbb, mint amilyennek látszik. A teljes útmutatót és a megfelelő szappanreceptet itt állítottuk össze az Ön számára.

Márványos szappanok

Sokféle módon készíthetsz házilag natúr szappant. A különböző színezékek, további összetevők, például hámlasztó részecskék hozzáadása és néhány más variáció mellett a szappant márványozhatod is.

Az egyszerű márványozási technikákról a Kreatív szappanok saját készítésű szappanok című e-könyvben olvashat. Az egyik ilyen a cserépmárványozás. Ez az egyik legegyszerűbb módszer, de nagyon szép és változatos eredményeket eredményez. A közvetlenül a formába történő márványozás kezdőknek is alkalmas, és az eredmények általában meglepőek.

Vannak más márványozási technikák is, mint például a saját szappankészítés a kanálforgatással. A technika könnyen kivitelezhető:

Készítsen saját szappant a Spoon Swirl segítségével

Az úgynevezett spoon swirl egy különleges márványozási technika, amellyel nagyszerű eredményeket lehet elérni. Az a jó ebben a márványozási technikában, hogy nem nehéz megvalósítani. Kísérletezhet különböző színekkel, és például dolgozhat csak két színnel, vagy igazán színessé teheti a szappant.

A legfontosabb az ilyen márványozási technikáknál, hogy a szappanragasztó ne sűrűsödjön be túl gyorsan. Ezt tehát figyelembe kell venni a szappanrecept kidolgozásakor. A márványozáshoz egy kicsit több időre van szükség.

Készítsen saját szappant Spoon Swirl segítségével

A recept körülbelül 1 kg szappanhoz elegendő:

 • 280 g babassu olaj
 • 200 g repceolaj
 • 100 g pálmamagolaj
 • 100g napraforgó margarin
 • 100g shea vaj
 • 80g olívaolaj
 • 20g mandulaolaj
 • 20g kakaóvaj
 • Számítsa ki a NaOH mennyiségét a kívánt szuperzsírosítással magának
 • 320g víz
 • 1 teáskanál titán-dioxid
 • 1 teáskanál növényi szén
 • 1/2 teáskanál rózsavörös pigment
 • Parfümolaj vagy illóolaj tetszés szerint (használjon nem bonyolult olajat, amely nem sűríti be gyorsan a szappanragasztót)

A biztonsági előírásoknak megfelelőengyártva:

 1. A zsírokat a szokásos módon felolvasztja és összekeveri, elkészíti a lúgot, és hagyja mindkét fázist kihűlni. Nagyon fontos, hogy mind a lúg, mind a zsírok ne legyenek 30 °C-nál melegebbek. Minél melegebb, annál gyorsabban sűrűsödik a szappanragasztó. Mivel azonban azt szeretnénk, hogy legyen elég időnk a márványozásra, ezt természetesen kerülni kell.
 2. Készítsük elő a tartályokat a titán-dioxid, a bioszén és a pigment hozzáadásával. A szappanformát is elő kell készíteni.
 3. Lehűlés után a lúgot és a zsírokat a szokásos módon összekeverjük. Most már csak rövid ideig dolgozzunk a botmixerrel, hogy a keveréket emulgeáljuk , de ne sűrítsük be. Amikor minden jól elkeveredett, a folyékony szappanragasztót egyszerre 1/3 részét lehet a pigmentekkel ellátott edényekbe önteni.
 4. A színeket most egy kanállal kell összekeverni. Ezután célszerű rövid ideig botmixerrel dolgozni. Ez megkönnyíti a pigmentek egyenletes eloszlását a szappanragasztóban.
 5. Most jöhet a munka: a színeket egy kanállal fokozatosan töltsük a formába. Először egy-két kanál fehér szappanragasztót öntsünk a formába, majd körülbelül két kanál fekete ragasztót és így tovább. Így járjunk el, amíg a forma teljesen meg nem telik.

A szappanforma méretétől függően ez a módszer kicsit tovább tarthat, ezért is fontos, hogy a szappanragasztó ne sűrűsödjön be gyorsan. Miután az összes szappanragasztót beleöntöttük, a szappant a szokásos módon szigeteljük, és 24 órán át meleg helyen hagyjuk. Ezután a szappant fel lehet vágni és az eredményt ellenőrizni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API