Készítsd el a saját zuhanyzóradírodat szappanpelyhekkel

Készítsd el a saját bozótosodat

Duschpeeling mit Seifenflocken
© Anson - stock.adobe.com

A szappanpelyhekkel készült tusfürdő igazán nagyszerű. Hámlaszt és tisztít, hidratálja a bőrt, és csodálatosan puhává és simává teszi. És persze könnyedén elkészítheted a saját tusfürdődet is szappanpelyhekkel.

Zuhanyzóradír – mire is való valójában?

A zuhanyzós bozótradírozás hetente egyszer elengedhetetlen, hiszen eltávolítja a meglazult hámsejteket, és a borotvált lábakon is megelőzi a benőtt szőrszálakat. Így különösen mindazok, akik borotválják a lábukat, a bikinivonalat és a test egyéb részeit, nem nélkülözhetik a testradírt.

A tusfürdő a bőr vérkeringését is javíthatja, ami viszont a feszességre is hatással lehet. A jó vérkeringéssel rendelkező bőr egyszerűen egészségesebb, feszesebb, és még a narancsbőr ellen is segíthet. A házi készítésű tusfürdővel nem lehet hibázni, mert a vegyszerek tényleg nem tartoznak egy ilyen testradírba.

Miért érdemes saját magamnak elkészíteni a testradírt?

Sok szupermarket, drogéria és parfüméria árul egyszerű, főként sóból és olajból álló testradírokat. Néha mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy ilyen tusfürdőért. Erre igazán nincs szükség, hiszen a sót és az olajat bárki maga is össze tudja keverni otthon. Ha ezután néhány illatos illóolajat ad hozzá, gyakran még jobb minőségű terméket kapunk. A kereskedelemben általában szintetikus illóolajokat használnak. Ahhoz, hogy egy ilyen só-olajos peeling ne kenődjön el a zuhany alatt, és ne legyen túl zsíros a bőrön, használhatsz olyan felületaktív anyagot, amely eltávolítja a zsírt. Nem mindenki akar azonban felületaktív anyagokat használni. Helyette alkalmasak a szappanpelyhek, amelyek ugyanolyan hatásúak, mint a szintetikus termék.

Hogyan készíthetek saját magamnak tusfürdőt szappanpelyhekkel?

Nagyon egyszerű elkészíteni a saját tusfürdőt szappanpelyhekkel. Használj sót, ideális esetben tengeri sót és egy kis növényi olajat. Hogy milyen olajat használsz, az a bőrtípusodtól is függ. Az olívaolaj, a napraforgóolaj, a szezámolaj, a kenderolaj és a mandulaolaj például mind alkalmas. Azonban más növényi olajok is használhatók. Ha azt is szeretné, hogy a tusfürdőnek jó illata legyen, használhat illóolajokat. Számítson körülbelül 1-1,5%-os mennyiséggel. Ez azt jelentené, hogy 100 g tusfürdőre 1-1,5 gramm illóolaj jut. Most már 100 g termékhez körülbelül 2 evőkanál szappanpelyhet keverhet hozzá.

Tusfürdő készítése szappanpelyhekkel

Akövetkezőkre van szükséged:

 • Egy nagy csavaros tetejű tégely vagy egy szorosan zárható üvegedény
 • 1 keverőtál
 • 1 kanál
 • 1 mérleg (lehetőleg grammra pontos)
 • Szükség esetén egy eldobható pipetta (ha nincs grammra pontos mérlegünk)
 • 1 reszelő
 • Maradék természetes szappan (házi vagy vásárolt)
 • Tengeri só
 • Növényi olaj
 • Illóolajok vagy parfümolaj, ha szükséges

Készítsd el a saját peelingedet – íme hogyan

 1. A csavaros tetejű konzervdoboz legyen tiszta és lehetőleg fertőtlenített, és könnyen hozzáférhető helyen.
 2. Először is a házi szappan maradékát reszeld finomra és a lehető legegyenletesebbre a reszelőn. Ez gyorsan és egyszerűen megy.
 3. A sót most már lehet először a tálba mérni. Ezután adjunk hozzá annyi növényi olajat, hogy a só jól megnedvesedjen. A sót igazán olajosnak kell érezni, és már nem lehet száraz.
 4. Most mérjük ki az illatanyagot, vagy mérjük ki egy eldobható pipettával. Nem igazán szükséges grammra pontosan kimérni az illatanyagot. Csak jobb kevesebbet használni, mint túl sokat. Az olajat vagy a vazelint cseppenként is belekeverheted, és közben tesztelheted, hogy elég intenzív-e az illat.
 5. Végül hajtsa bele a szappanpelyheket, és keverje egyenletesen. Vigyázzunk, hogy ne keverjünk bele levegőt.
 6. Most öntse a tusfürdőt az előkészített edényekbe.
 7. Ennyi az egész. Mint láthatod, nagyon könnyen készíthetsz hatékony és tápláló tusfürdőt, amely a szappanpelyhek hozzáadásának köszönhetően kiemelkedik az ipari termékek közül.

Készítsd el saját magad a tusfürdőt – minta receptek inspirációként

Citromos tusfürdő a tiszta bőrért

 • 200g tengeri só
 • Kb. 60g mandulaolaj
 • 4 evőkanál szappanpehely
 • 3g citrom illóolaj

Csokoládés tusfürdő az érzékekért

 • 200g tengeri só
 • Kb. 70g mandulaolaj
 • 2 evőkanál porított kakaóvaj
 • 4 evőkanál szappanpehely
 • 4g Sötét csokoládé parfümolaj a Gracefruit-tól vagy más csokoládé illatosító illatszer

Esti nyugalom tusfürdő

 • 200g tengeri só
 • Kb. 40g mandulaolaj
 • Kb. 20g olívaolaj
 • 2g levendula illóolaj és 2g bergamott illóolaj

További recepteket találsz a saját peeling elkészítéséhez itt a blogon. Mit szólnál egy másik gyümölcsös citromos peelinghez vagy egy kávés peelinghez a sima, feszes bőrért?

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API