Készítsen saját arcmaszkot – a klasszikus uborkamaszk

Uborka maszk a ragyogó bőrért

Gesichtsmasken selber machen
Gurkenmaske selber machen

A konyhából is készíthetsz saját arcmaszkot nagyon kevés hozzávalóból. Legyen szó joghurtról, túróról, olajról vagy tojásról: a bőrápolás otthon is gyorsan elvégezhető néhány teljesen természetes termékkel. A klasszikus uborkamaszk azonban valószínűleg a legnépszerűbb. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, táplálja és hidratálja a bőrt.

Készítsen saját arcmaszkot uborkával

Valószínűleg már nagyanyáink is tudták a trükköt az uborkával: Az arcra vagy a szemkörnyékre felvitt, finomra vágott uborkaszeletek állítólag hidratálják és élénkítik a fáradt bőrt.

Még ha házi készítésű arcmaszkok kerülnek szóba, a legtöbb embernek valószínűleg a tipikus uborkamaszk jut először eszébe. De vajon van-e értelme uborkából saját arcmaszkot készíteni? Igen, mert az uborka összetevői valóban nem elhanyagolhatók a természetes bőrápolásban.

Tápanyagok a tiszta bőrért

Az uborka a tökfélék családjába tartozik, és itthon nagyon ismert és népszerű. Az uborka azonban nem csak a saláták mindenese, hiszen a kozmetikában is értékes szolgálatokat tesz. Az uborka az A-, E- és C-vitaminok mellett számos B-vitamint is tartalmaz (attól függően, hogy melyik államból származik), amelyek tiszta arcbőrt biztosíthatnak és gyengéden feszesíthetik a bőrt.

A friss uborkában található kén tisztító és összehúzó hatású lehet. Az uborka több mint 95%-a azonban vízből áll, ami hidratálhatja a bőrt.

Készítsen saját arcmaszkot – uborka a szépségért

Ha fáradt és égő szemektől szenved, vágjon két vékony szelet uborkát, és tegye be egy időre a hűtőbe. A lehűtött uborkaszeleteket ezután helyezzük a csukott szemhéjakra. Az 5-10 perces pihenőidő után az uborkaszeleteket eltávolíthatjuk. A tekintet éberebb és frissebb lesz.

Készítsünk saját arcmaszkot – készítsünk uborkamaszkot

Az uborkamaszkot az arcra, a nyakra és a dekoltázsra a következőképpen készíthetjük el:

  1. Hámozatlanul reszeljünk finomra kb. 1/4 uborkát
  2. Keverje össze az uborkadarabokat 2 evőkanál túróval
  3. Ha száraz a bőre, keverjen bele 1 evőkanál tejszínt

Készítsünk saját arcmaszkot – így használjuk az uborkamaszkot

Az arcmaszk most már készen van, és használható. A házi készítésű arcmaszk használata előtt alaposan meg kell tisztítani az arcot, hogy az uborka és a túró értékes összetevői kifejthessék hatásukat.

Most vidd fel a maszkot az arcodra, és ne feledkezz meg a nyakadról és a dekoltázsodról sem. Miután 10 percig rajta hagytuk, a házi készítésű arcmaszkot eltávolíthatjuk. A bőr most már sima és felfrissült, feszesebbnek tűnik, és jól át van látva vérrel. Az arcmaszk rendszeres használatra alkalmas, körülbelül heti 1-2 alkalommal. Minden bőrtípusnak jót tehet az uborkás maszk, de ha zsíros a bőröd, kerüld a krém, krémtúró és hasonlók hozzáadását. Ebben az esetben egyszerűen használjon zsírszegény túrót.

Az uborkamaszk ideális a fiatal bőr számára is, amely még nem igényel annyi ápolást. Az érettebb bőrtípusoknak is jót tesz a krémes túró, és természetesen a recepthez adható krém is. A házi készítésű arcmaszk férfiaknak is megfelelő, hiszen a zsíros bőrre is alkalmas, amire a férfiak gyakran hajlamosak.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API