Készítsd el saját kozmetikumodat és társaidat – az új (ajándék) trend 2014-ben

DIY kozmetikumok

© phloxii - Fotolia.com

Manapság sok mindent megtehetsz magad, és az interneten több ezer ötletet találsz. Egy új fűszertartó a nagyinak, kézzel készült a hobbyasztalos műhelyéből a pincében, szeretettel megtervezett csokoládék az anyósnak vagy a klasszikus: házilag kötött harisnyák a hideg évszakra. Mindezekben a lehetőségekben egy közös: azt mutatják a megajándékozottnak, hogy időt szántál rá és az ajándékára. Gyorsan változó korunkban pedig az idő olyan értékes árucikk, amelyből kevés embernek van elég.

Ma már sok kozmetikai terméket akár maga is elkészíthet, majd kifinomult ajándékként továbbadhatja, vagy természetesen maga is használhatja. A szappankészítés magadnak nagyon egyszerű, és az eredmény rendkívül professzionálisan néz ki. A saját kozmetikai termékek, például természetes szappan vagy arcpor, hámlasztó krémek és még sok más termék elkészítése sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár, mint egy többfogásos vacsora elkészítése. Ráadásul a kész termékek semmivel sem rosszabbak a drogériás társaiknál.

Készítsd el a saját szappanodat! Ilyen egyszerű

Amellett, hogy személyre szabott ajándék, a házi készítésű szappannak számos más előnye van. Drogériás társaival ellentétben mentes a kémiai adalékanyagoktól, és tisztán természetes termék. A natúr szappan sokféle természetes alapanyagból készül, például illóolajokból, gyógynövényekből, virágokból, gyógyföldből vagy akár tejből. A tényleges forralási folyamathoz nátronlúg szükséges. Ez (vagy a lúg kikeveréséhez szükséges NaOH lemezek) gyógyszertárakban és az interneten kapható, és kicsit óvatosnak kell lenni a kezelésével, mivel enyhén maró hatású. A folyékony szappan „formázásához” választhatunk a boltokban kapható kész formák közül, vagy készíthetünk sajátot gipszből vagy más építőanyagokból. Ezek általában jól felszerelt kézművesboltokban kaphatók. Ezután a szappannak nagyon személyre szabott külsőt adhatsz, és egyedivé teheted az ajándékot. Legyen az szív alakú, mackó vagy testszobor: egy kis kézügyességgel szinte bármilyen motívummal ellátott formákat készíthetsz, ha magad készítesz szappant.

Házi készítésű egyedi tárgyak – kozmetikumok személyes hangulattal

A természetes szappanok sokféle összetételben készíthetők minden bőrtípusra. Egy kis tapasztalattal az elkészítésük gyerekjáték, a megajándékozott pedig örülni fog a saját bőrére tökéletesen szabott kozmetikai terméknek. A személyre szabott kozmetikumok valami egészen különlegeset jelentenek, és jelenleg a 2013/2014-es év egyik ajándékötletei közé tartoznak. Ideális esetben előzetesen tájékozódjon a megajándékozott kedvenc illatáról, és ezt valósítsa meg a saját szappan készítésekor. A saját szappankészítés trendje mellett egyre népszerűbb a saját bőrpúder készítése is. A megfelelő színű agyagokkal kifinomult porkeverékek készíthetők. Megfelelő, tükörrel és ecsettel ellátott tégelyek kaphatók az online szakkereskedésekben vagy kiválasztott gyógyszertárakban.

Ne spóroljon a csomagoláson

Baderiegel selber machen
A csomagolás igazi szemet gyönyörködtetővé teszi a házi készítésű terméket

Ahhoz, hogy a házi készítésű ajándékod a lehető legjobban mutasson, vonzó csomagolásban kell bemutatni. Akárcsak a patikában kapható kozmetikumokat, a házi készítésű szappant is vonzóan csomagolhatja. Vagy kartondobozokból készíthetsz magadnak egy kis csomagolást, és a megfelelő címkéket címkéket kinyomtathatod a számítógépen, vagy lehetsz teljesen kreatív, és nyomtathatod a csomagolást saját tervezéssel egy szaküzletben. A megfelelő csomagolás az, ami tökéletessé teszi a házi készítésű ajándékot, és soha nem hiányozhat. Csakúgy, mint a hagyományos árucikkek a boltban, a vonzó csomagolás is hatalmas értéket ad bármely terméknek. Ha veszed a fáradságot, és magad készíted el a szappant (vagy egy teljesen más terméket), akkor a csomagoláson sem szabad spórolni. Ha különösen exkluzívvá akarja tenni, akkor saját maga által írt ápolási útmutatót is mellékelhet kozmetikai alkotásaihoz. Ez legyen egy kicsit kidolgozottabb, és ne „csak” egy átlagos PC-s nyomtatvány. A kézzel írt szöveg szép levélpapíron ideális itt; kreatív hobbi grafikusok alternatívaként saját PC-n is tervezhetnek ilyesmit.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy a saját szappankészítés, a púderkészítés vagy a fazekas kávésbögrék ajándékozása mellett döntesz, egy biztos: a megajándékozott örülni fog az egyedi, személyre szabott ajándéknak! Garantáltan! Az ajándékozáskor hosszú arcok és az unalmas nyakkendős ajándékok ideje lejárt! A házi készítésű szappanokat és egyéb termékeket természetesen férfiaknak is lehet ajándékozni. Manapság egyre több divattudatos férfi fókuszál a kiválasztott ápolószerekre, és a női nemhez hasonlóan ünnepli a tesztkultuszt. A szólnál például egy házilag készített borotvaszappanhoz és a hozzá illő borotvaecsethez? Ha 2014-ben Ön is részt szeretne venni a csináld magad trendben, akkor nézzen szét itt a Naturseife-und-Kosmetik.de oldalon, majd azonnal kezdjen el kreatívkodni és készítse el saját kozmetikai termékeit.

Megjegyzés: Kérjük, olvassa el ezt a cikket a „Házi kozmetikumok ajándékozása” témában: https://szappanszerelem.hu/hazi-keszitesu-kozmetikumokat-ajandekozni-szabad/

Terméktippek a „Csináld magad” témakörben

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API