Kapor illóolaj

Kapor illóolaj természetes szappanokban és krémekben

Dill mit Samen

Kapor (Anethum graveolens)

Dill mit SamenA kapor mindig is gyógynövényként volt ismert. Mind a magokat, mind a belőlük kinyert olajat felhasználják. A kapor a gyomor-bélrendszeri panaszok csodaszere. Segít a puffadáson és a görcsökön, gátolja a baktériumok szaporodását és serkenti a gyomornedvek termelődését. Teafőzetként nyugtató és pihentető hatásúnak tartják. A kapor illóolaj illata egyszerre fűszeres és édes. Egyébként mind a friss kapor, mind az illóolaj kiváló étvágygerjesztő!

Kapor illóolaj természetes szappanban

A kapor illóolaj saját szappan készítéséhez is felhasználható, és jellegzetesen jól illik a gyógynövényes szappanokhoz. Ideális esetben más gyógynövényolajokkal kombináljuk.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: A kaporolaj jól illeszkedik más gyógynövényes illatanyagokhoz, például a citromfűhöz, a zsályához, a levendulához és a majoránnához. Harmonizál a citromfűvel és a pacsulival is.

Figyelmeztetések: Mint minden illóolajat, ezt sem szabad hígítatlanul használni, különösen nem gyermekek arcán, mivel gégegörcsöket és légzési nehézségeket okozhat. Az olaj csecsemők, gyermekek és terhes nők számára nem alkalmas.

Használata a bőrápolásban: Különösen alkalmas az érett bőrre, mivel állítólag fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik, például növeli a bőr rugalmasságát.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API