Kardamom illóolaj

Kardamom illóolaj

Kardamom ätherisches öle

A kardamom egy olyan fűszer, amelyet a keleti konyhában és a karácsonyi süteményekben is használnak. A házi kakaó kardamommal, fahéjjal és egy kis cukorral különösen finom ízű. Belsőleg és külsőleg a kardamom földes, fűszeres illatú illóolaja nyugtató hatású, enyhítheti a görcsöket, enyhítheti a stresszt és segíthet enyhe gyulladások ellen.

Kardamom (Elettaria cardamomum) – az illóolaj

A kardamomot a legtöbben konyhai fűszerként ismerik, különösen a karácsonyi süteményekben, valamint indiai vagy ázsiai ételek elkészítésénél. Az Elettaria cardamomum egy Indiából származó, vadon termő lágyszárú növény. Fűszerként és ízesítőszerként már évezredek óta ismert. Magjából vízgőz-desztillációval nyerik ki az édes, fűszeres és fás illatú olajat.

A kardamom antibakteriális és köptető hatású, ezért ideális megfázás esetén. Serkenti a bélműködést és segít a puffadáson. A kardamomolaj segíthet a feszültség okozta fejfájás enyhítésében is. Ehhez egyszerűen keverjen össze két csepp illóolajat körülbelül 1 evőkanál növényi olajjal, és ezzel a keverékkel masszírozza meg a fejét.

Kardamom illóolaj – Amit még tudni kell

INCI: Elettaria Cardamomum magolaj

Kivonás: Gőzdesztilláció

Növényi rész: A növény magjából

Illatjegy: Szív-alapjegy

Harmónia más illatokkal: Geránium, palmaróza, bergamott, narancs és más citrusfélék illataival.

Hatása a bőrre: Gyulladáscsökkentő

Bőrápolási tipp: 10 csepp illóolajat (lehetőleg bio) keverjen el 50 ml mandulaolajban, majd masszírozza be a bőrbe.

Hatás a pszichére: Stressz, szorongás és kimerültség ellen

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API