Mész illóolaj

Mész illóolaj

Ätherisches Limettenöl
Petra Bork / pixelio.de

A lime-ot szívesen használjuk ételek, desszertek és koktélok készítéséhez. De a friss, gyümölcsös gyümölcs még ennél is többre képes. Különösen a lime illóolajat érdemes kipróbálnod, hiszen a zöld héjú citrusféle csodálatosan friss illatát árasztja.

Lime illóolaj

A lime, a trópusok citromja, nagyon lédús és még intenzívebb ízű, mint a mi citromunk. Olaját a héj hideg sajtolásával nyerik. A limeolajat gyakran használják az aromaterápiában, mivel nagyon sokoldalúan hat ránk. Felfrissít, új energiát ad, segít feloldani a depressziós hangulatot és új életkedvet ad. Illata finoman fanyar és frissítő. A levendulával és az ylang-ylanggal harmonizál.

Lime olaj a bőrápolásban

A lime illóolaj csak érzékeny bőrre ajánlott más olajokkal keverve, mivel könnyen irritációt okozhat. A limeolajat tartalmazó szappanok és egyéb kozmetikai termékek különösen alkalmasak a zsíros bőr ápolására, de a természetes szappanban lévő limeolaj illóolaj nem tartós mint minden citrus illatanyag esetében).

Amit még tudnia kell

  • INCI: Citrus aurantifolia (lime) héjolaj
  • Botanikai név: Citrus aurantifolia
  • Kivonás: Hidegsajtolás
  • Növényi rész: A gyümölcs héjából
  • Illatjegy: Szív-alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: Jól illeszkedik más citrusolajokhoz, valamint levendulához, ylang-ylanghoz és más illóolajokhoz.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: Az illatjegyek nem tartalmaznak illatanyagot, de az illatjegyek nem tartalmaznak illatanyagot: A hidegen sajtolt limeolaj növelheti a bőr fényérzékenységét.
  • Használat a bőrápolásban: A lime illóolajat általában frissítő bőrápoló termékekben és zsíros bőrre való kozmetikumokban használják. A limeolaj érett bőrre is ajánlott.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API