Bergamott illóolaj

A bergamott gyümölcsös olaja

Ätherisches Bergamotteöl

A bergamott egy olyan citrusféle, amely nem túl ismert ebben az országban. Pedig a bergamott illóolaj egy igazán kellemes, gyümölcsös illatú illóolaj, amely szappanokban és más kozmetikumokban is használható.

Bergamott illóolaj

A friss, gyümölcsös illatot a nem ehető bergamott gyümölcs héjából nyerik, amely a keserű narancs és a citrom keresztezéséből származik. Az azonos nevű fán nő, amely inkább a trópusi éghajlaton érzi otthon magát. Szobai olajként használva a gyümölcsös, friss olaj hangulatjavító hatású, és enyhíti a szorongást és a depressziót. Fájdalmak esetén borogatás formájában történő alkalmazása bizonyult hatékonynak. A bergamott illóolaj adja az Earl Grey tea jellegzetes ízét is, amelyet sokan értékelnek. A legtöbb ember a bergamott illatát a jól ismert frissítő törlőkendőkből is ismeri.

A bergamott a bőrápolásban és a saját szappankészítésnél

A bergamottolaj a kozmetikumokban is felhasználható. Az olaj különösen érdekes a zsíros, foltos és kombinált bőr kezelésében. Antibakteriális és nyugtató hatású. Vigyázni kell azonban az olyan termékekkel, amelyeket nem lehet lemosni. Kérjük, vegye figyelembe a figyelmeztetéseket. A szappanokban azonban a bergamottolaj általában jól használható, és ott jobban is tolerálható. Sajnos azonban a természetes szappanokban az illatanyag nem stabil, ezért mindig más olajokkal kell kombinálni. Ez a tulajdonság a citrusfélék illatanyagaira jellemző. Gyorsan elpárolognak, ezért önmagukban nem az első választás a házi szappanokban.

Amit még tudnia kell

INCI: Citrus Aurantium Bergamia (bergamott) héjolaj

Botanikai név: Citrus bergamia

Kivonás: Hideg sajtolással

Növényi rész: Mint minden citrusféle esetében, a héjukból nyerik

Illat: csúcsillat

Harmónia más illatokkal: A bergamott harmonizál a rozmaringgal, az ylang-ylanggal és a borókával, valamint az összes többi citrusolajjal. Más keverékek is lehetségesek, és teljesen új illatélményeket nyitnak meg.

Figyelmeztetések: A bergamottolaj külső alkalmazása után nem ajánlott a napozás, mivel fototoxikus, ezért növeli a bőr fényérzékenységét.

Használata a bőrápolásban: A bergamottolaj alkalmas a zsíros és foltos bőrre, és segít a pikkelysömör kezelésében. Hatékony a baktériumok és vírusok ellen, valamint segít a száj és az íny problémáin is.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

  1. Ach, das ist ja interessant. Das wußte ich noch gar nicht. Danke für den Hinweis!!
    Lieben Gruß

  2. Spannend, Danke für die Infos. Ich benütze Bergamotte ohne Furocumarin, dann gibt es keine Phototoxizität mehr. Die Harmonie mit Ylang Ylang klingt toll!

1 Trackback / Pingback

  1. Das ätherische Vetiveröl in Seifen und Kosmetik | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.