Méz – Illóolaj

Természetes kozmetikumokban használható illóolaj

Honig Kosmetik Gelee Royal - vielseitig verwendbar Honig Naturseife Gesichtsmasken
Mézes kozmetikumok

Méz, mindenki ismeri az édes csemegét. És azt is mindenki tudja, hogy a mézet a méhek méhsejtekben állítják elő. A mézből abszolút (magas koncentrációjú olajos illatanyag) meleg, édes illatot nyernek. A méz illóolaj édes és érzéki illatú, és különösen népszerű a gyermekek körében. Elvileg ez a mézből és méhsejtekből készült csodálatos olaj minden bőrtípuson használható.

Méz illóolaj (abszolút)

A méz illóolaj egy abszolút olaj, amelyet méhviasz mézméhből történő alkoholos kivonással nyernek. Illata édes és meleg, mézes illatú, az aromaterápiában és a kozmetikumokban használják. A mézes esszencia ideális bőrápolásra, különösen érzékeny vagy irritált bőrre. A méz illóolaj nyugtató és kiegyensúlyozó hatású. Emellett megőrzi a bőr természetes nedvességét, így fiatalos és friss megjelenésűvé teszi azt. Ezért ajánlják az öregedésgátló programok is a mézet a krémekben és más bőrápolási termékekben. Különösen hatékony a masszázstermékekben és az aromaterápiában is. Az esszenciát még a főzésben és a sütésben is felhasználhatjuk, hogy személyre szabottan tegyük az ételeket. Ha krémekben vagy más kozmetikumokban szeretné használni a méz illóolajat, az abszúrt, akkor nagyon jól keverhető más édes illatanyagokkal, például mandarinolajjal, klementinolajjal vagy vaníliával is.

Amit még tudnia kell

  • Kivonás: Alkoholos kivonás
  • Növényi rész: Mézből és méhsejtből
  • Illatjegy: Alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: Harmonizál a citrusos illatokkal és a vaníliával. A mandarin és a méz keveréke különösen népszerű a gyermekek körében.
  • Használat a bőrápolásban: A méz illóolaj elvileg minden bőrtípusra alkalmas. Az ízek ápolására

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API