Mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Mogyoróolaj a bőrápoláshoz

Erdnussöl als Seifenzutat
Erdnussöl in Naturseifen und Kosmetik

Amennyiben nincs allergia, a mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban is használható. A mogyoróolaj különösen népszerű a száraz, hámló bőr ápolására.

INCI: Arachis Hypogaea olaj

Mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban – a földimogyoróból nyert olaj

A földimogyoró, más néven ahanti vagy kameradió, a hüvelyesek családjába tartozik. Bár a termését mogyorónak nevezik, biológiailag nem dió, hanem hüvelyes, mint a borsó. A növény eredetileg a dél-amerikai Andokból származik.

A terméseket a mogyoróolaj előállítása céljából gyűjtik és szárítják. Ez jelentősen csökkenti a dió magas víztartalmát. Miután ez a folyamat befejeződött, a héjat eltávolítják, a diót összetörik és hidegen sajtolják. Az így nyert olaj az őshonos földimogyoróolaj. A további feldolgozási lépések során finomított olaj lesz belőle. Ha ezt az olajat tovább dehidratálják, keményített mogyoróolaj keletkezik.

Az értékes földimogyoróolaj fontos összetevői a következők

A földimogyoró nagyon magas zsírtartalmú gyümölcs. A belőle nyert olaj viszkózus és sárgás színű. Íze jellegzetesen mogyorós. A finomított olaj tisztább és szagtalan. A valamivel enyhébb afrikai mogyoróolaj legfeljebb kissé sárgás, de gyakran színtelen és enyhébb szagú.

A benne lévő zsír nagy hányada telítetlen zsírsavakból áll. A linolsav és a palmitinsav kis mennyiségben van jelen. Ezek adják a mogyoróolaj gyulladáscsökkentő hatását és erősítik a bőr védőgátját. Az olaj különböző E-vitaminokban is gazdag.

Mogyoróolaj a kozmetikumokban

Mivel nagyon lassan szívódik fel a bőrbe, és kiváló siklási tulajdonságokkal rendelkezik, a földimogyoróolajat gyakran használják masszázsolajok alapanyagaként. Tiszta formában használva serkenti a vérkeringést és segít a feszültség oldásában. A mogyoróolajat gyakran használják fürdőolajok előállításához is. Magas zsírtartalma miatt önmagában is kiváló bőrvédő. Ezért a földimogyoróolajat gyakran használják napkrémek alapolajaként. Tápláló, zsírosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt sikerrel alkalmazható hámló és ekcémára hajlamos bőrre. A kérges, krónikus betegségek, például a pikkelysömör tünetei is enyhíthetők az olaj rendszeres használatával.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B00D76BRSS,B01G20F7J0″/]

Mellékhatások a kozmetikumokban is

A földimogyoró nagyon magas allergén potenciállal rendelkezik. A hidegen sajtolt olaj a bőrrel érintkezve allergiás reakciókat válthat ki. A finomított földimogyoróolaj nagyrészt mentes az allergén fehérjéktől, de maradék mennyiségben mindig jelen lehet.

Ha Ön nem allergiás a földimogyoróra, akkor az olajat nyugodtan használhatja. A biztonság kedvéért azonban először egy kis bőrfelületen tesztelje a natív olajat. Tudományosan nem bizonyított az az állítás, hogy a földimogyoróolaj használata érzékenyítéshez és ennek következtében allergiához vezethet.

Mogyoróolaj a természetes szappanokban

A földimogyoróolaj gond nélkül használható a saját szappankészítés során is – ha nem allergiás a földimogyoróra. A természetes szappant azonban meglehetősen puhává teszi, ezért kemény zsírokkal kell kombinálni. A mogyoróolajat azonban 45 százalékig alapolajként is használhatja.

Tiszta mogyoróolajos szappan

Elég sokáig tarthat, amíg a szappanpaszta besűrűsödik. Ha tiszta mogyoróolajos szappant szeretne főzni, ezért türelmesnek kell lennie, és a víztartalmat is kissé (kb. 20 százalékkal) csökkentenie kell. A tiszta mogyoróolajos szappan habzási tulajdonságai azonban nagyon jók, a habzás gazdag és elég nagypórusú, de a természetes szappan nem különösebben kemény, amit sokan nem szeretnek különösebben. Az illata is kellemetlennek érezhető. A mogyoróolajos szappan puha és táplált érzetet hagy a bőrön. Következtetés: Ha kíváncsi vagy, könnyen főzhetsz mogyoróolajos szappant, és biztosan nem fogsz csalódni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. 1-Öl-Seifen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.