Pacsuli illóolaj

A pacsuli illóolaj a bőrápolásban

© spline_x - stock.adobe.com

A pacsuli egy fűszernövény, trópusi növény, amelynek illóolaját elsősorban füstölő illatanyagként ismerik. A pacsuli illóolajat azonban a bőrápolásban is használják számos bőrprobléma esetén.

A pacsuli illóolaj – pacsuli

Ez a több mint ötven különböző fajjal rendelkező növény Ázsiából származik, és az általunk ismert mentával rokon. Olaját a növény leveleiből vízgőz-desztillációval nyerik ki. Illata intenzíven földes és bizonyos édeskés.

A pacsuli illóolaj a hippikorszakban vált népszerűvé, mivel nehéz szaga képes elfedni a kannabisz illatát. Ma a pacsuli illóolaj fontos szerepet játszik a parfümiparban, és összetéveszthetetlen illatát olyan ápolószereknek is kölcsönzi, mint a masszázsolajok és szappanok.

A pacsuli a kozmetikumokban és a természetes szappanokban

A pacsuli illóolaja fertőtlenítő hatású, és különösen alkalmas a zsíros bőr, a neurodermitisz, a gombás betegségek és a pattanások kezelésére szolgáló bőrápolási termékekben. Az illóolaj megnyugtatja a rovarcsípéseket is. Krémekben és szappanokban egyaránt, a pacsuli kiváló illatanyag az illékonyabb olajok rögzítéséhez. Önmagában használva azonban a pacsuli egyébként is túl nehéz és túl erős lenne. Kiegyensúlyozott keverékekben azonban a pacsuli illóolaj igazán csodálatos illatokat hozhat létre.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Pogostemon cablin olaj
  • Botanikai név: Pogostemon cablin
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: levél
  • Illatjegy: Szív-alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: A pacsuli harmonizál a virágos illatokkal, mint a levendula és a rózsa, de a cédrusfával, a bergamottal és a mirhával is.
  • Felhasználás: A pacsuli illóolajat elsősorban pattanások és gyulladásos bőrbetegségek kezelésére szolgáló termékekben használják. Nyugtatja és regenerálja a bőrt, és az érett bőr számára is népszerű adalékanyag.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API