Sárgarépamagolaj – Illóolaj

Sárgarépamagolaj érett bőrre

Urheber: lenyvavsha / 123RF Standard-Bild

Bár mindannyian ismerjük a sárgarépát, más néven sárgarépát, aligha tudja bárki, hogy a magjából remek olaj nyerhető nyerhető. A sárgarépamagolaj azért nagyszerű, mert számos bőrápoló alkalmazásban felhasználható.

Sárgarépamagolaj változatos tulajdonságokkal

A sárgarépamagból kinyert olaj valószínűleg a legtöbbetek számára még ismeretlen. A sárgarépamagolaj biztosan nem tartozik a legnépszerűbb olajok közé. Érdemes azonban közelebbről is megvizsgálni ennek az illóolajnak a tulajdonságait. A sárgarépaolaj ugyanis népszerű az érett bőr, valamint a hibás és problémás bőr ápolására.

Sárgarépamagolaj (Daucus carota)

Ezt a fűszeres, lágy illatú olajat a közönséges sárgarépa magjából vízgőz-desztillációval nyerik ki. Ehhez nagy mennyiségű apró magra van szükség. Jó 75 kg magra van szükség 1 kg sárgarépamagolaj előállításához.

A sárgarépamagolaj a bőrápolásban

Pótolhatatlanul hozzájárul a bőrápoláshoz, mivel feszesítő és élénkítő hatású, egészséges ívbőrt kölcsönöz. A sárgarépamag illóolaj segít a pattanásokon, és ajánlott bőrkiütések, pikkelysömör, könnyező sebek és mindenféle fekélyek esetén. Az idősgondozásban is gyakran használják a felfekvés ellen vagy a sebek kezelésére. Bőrápoláshoz elegendő egyszerűen néhány cseppet keverni az illóolajból a szokásos bőrápoló krémbe vagy bőrápoló olajba.

Karottenöl in Naturkosmetik
Szerző: lenyvavsha / 123RF stock image

Amit még tudnod kell

Harmónia más illatokkal: Harmonizál többek között a citrus illatokkal, a borókával, a muskátlival és a levendulával, valamint a különböző fa- és fűszerillatokkal.

Figyelmeztetések: A sárgarépamagolaj illóolajat tartalmazó ápolószer használata után lehetőség szerint kerülni kell a közvetlen napfényt.

Használata a bőrápolásban: Mivel feszesíti a bőrt, különösen ajánlott a megereszkedett, érett bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API