Citrom illóolaj

Citrom illóolaj szappanokban és kozmetikumokban

A gyümölcsös, friss citrom szobai illatosításra is alkalmas. A gyümölcs héjából préselt citrom illóolaj egyszerűen boldoggá és jó hangulatúvá tesz, ha illatlámpákhoz adjuk. A citrom illóolaj szappanok, krémek és egyéb kozmetikai termékek illatanyagaként is nagyon népszerű.

A citrom és illóolaja

A citrom a trópusi régiókban és a Földközi-tenger térségében terem. Illóolaját a héj hidegsajtolásával nyerik. Illata friss, gyümölcsös és könnyed, pontosan ilyen hatással van ránk. A citrom illóolaj számos más illatanyaggal kombinálható, például más gyümölcsökkel, borókával vagy rozmaringgal.

Citrom illóolaj a bőrápolásban

Szappanokban és más bőrápolási termékekben a citrom illóolaj segít a zsíros és foltos bőr, a herpesz, kiütések és kelések, visszér, zúzódások és rovarcsípések esetén, gyulladáscsökkentő és összehúzó tulajdonságai miatt. A citrom illóolaj azonban illékony, ezért mindig más, könnyebben semlegesíthető illóolajokkal kell kombinálni.

Amit még tudnia kell

  • Botanikai név: Citrus limon
  • INCI: Citrus limon (citrom) héjolaj
  • Kivonás: Hidegen sajtolás
  • Növényi rész: A citrom héjából
  • Illatjegy: csúcsjegy (enyhén illékony)
  • Harmónia más illatokkal: Más citrusfélékkel, valamint borókával, rozmaringgal és sok más illattal.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: Az illatjegyek és az illatjegyek nem tartalmaznak illatanyagot: A citromolaj irritálhatja a bőrt és fényérzékennyé teheti. Nem marad meg sokáig, ezért gyorsan el kell használni.
  • Használata a bőrápolásban: Zsíros, foltos bőrre, gyulladással járó pattanásos bőrre ajánlott.
  • Hatás a pszichére: Felvidító és élénkítő hatású.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API