Készíts saját szappant – miért?

Wieso man Seifen selbst herstellen sollte

A bőr a legnagyobb emberi szerv. Megvéd minket az időjárástól és más külső hatásoktól. A bőr típusának megfelelő tisztítására számos termék áll rendelkezésre különböző gyártóktól. Az ilyen tisztítószerek hátránya, hogy sok szintetikus adalékanyagot tartalmaznak. Ha saját szappant vagy más tisztítószert szeretne készíteni , akkor 100%-ban tudja, hogy mi van a termékekben.

Milyen összetevőket használnak a házi készítésű szappanokban?

Kizárólag élelmiszeripari minőségűnövényi olajokat és zsírokat használnak, különösen a természetes szappanokban. Csak a szappanosításhoz szükséges kálium- vagy nátrium-hidroxid-oldatot adnak hozzá. A házi készítésű, hidegen kevert szappanok természetes glicerintartalommal is rendelkeznek, ami ráadásul hidratálja a bőrt. A saját szappankészítésben az a nagyszerű, hogy szinte bármit felhasználhatsz, amit csak szeretnél. Legyen szó növényi olajokról, például repceolajról, napraforgóolajról és olívaolajról , vagy különböző tejtermékekről, szinte bármi lehetséges. A saját szappankészítés ezért nagyon népszerű hobbi, amely sosem válik unalmassá. A házi készítésű szappanokba többek között a következő összetevőket használhatjuk:

  • Növényi olajok és zsírok, de néhány állati eredetű is
  • Juh, kanca, tehén, kecske és társai teje, valamint minden más tejtermék
  • Természetes teákból készült teafüvek
  • Szárított virágok és gyógynövények a szappanban vagy a szappanon
  • Őrölt diófélék, zabpehely és egyéb hámlasztó összetevők
  • Természetes agyagok
  • Színezékek és illatanyagok
  • Bor, sör, pezsgő és még sok minden más

Hogy minden összetevőnek van-e valódi hatása a bőrre, azt még nem tudjuk. Mindazonáltal szórakoztató kísérletezni és saját szappant készíteni.

Tipp**: A szappankészítéshez szükséges zsírokat és olajokat, valamint tégelyeket és egyéb kiegészítőket a
Naturwarenshop Dragonspice.deoldalon szerezhet be!

Saját szappan készítése és a leggyakoribb előítéletek

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a szappanok kiszárítják a bőrt. Bárki, aki valaha is használt már olyan természetes szappant, amelyet saját maga kevert, megerősítheti, hogy ez nem így van. Nem hibáztathatunk senkit, ha rossz kép él a szappanokról. Elvégre a reklámok folyamatosan ezt sugallják. Az ipar el akarja adni a szindrómáit és a tisztító zseléit. Ezek a termékek azonban sokkal több olyan összetevőt tartalmaznak, amelyek nem tesznek jót a bőrnek, és kiszáríthatják azt. Ráadásul elsősorban ezeknek a termékeknek a csomagolásáért és reklámjáért fizet. A tényleges alapanyagok ára sokkal alacsonyabb.

Mit tartalmaznak valójában a természetes szappanok

A házi készítésű szappanokban csak természetes olajokat használnak. Ezek az olajok bizonyos mértékig feleslegben vannak jelen, így egy részük nem szappanosodik, és ezért természetes visszazsírozószerként szolgál. Ez az arány általában 3 és 10 százalék között van.

A természetes glicerin tartalom is a természetes szappanok használata mellett szól. A házi készítésű szappanok esetében a csomagolást is nélkülözhetjük. Ha azonban nem akarsz saját szappant készíteni, és általában nem szereted a természetes szappanokat, akkor egyszerűen készíts magadnak tisztító gélt, mosakodókrémet és hasonlókat. Ez tulajdonképpen nem is olyan nehéz, ha már megértetted az alapokat. Ha viszont még mindig nem vagy biztos benne, hogy a házilag készített természetes szappan neked való, akkor miért nem veszel először egy darab kézzel szappanozott szappant? Számos beszállítót találhatsz a piacokon, kis szappanboltokban vagy az interneten. Azonban, különösen, ha piacon vásárol természetes szappant, mindig kérje el a teljes nyilatkozatot. A szappanpiacon ugyanis vannak fekete bárányok is, és a szappankészítők a törvényi előírások betartása nélkül árulják kézzel készített termékeiket. De erről bővebben egy másik cikkben olvashatsz 😉

[amazon box=”B01N2QPH0D,B01MT9R7QW,B0762PXJQV” grid=”3″]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. Kakaoseife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.