Szilárd szappanok – gyengéden tisztítják a bőrt

Természetes összetevőkből készült szappanrudak - az előnyök

Természetes szappanok
© Természetes szappan és kozmetikumok

Már nem titok, hogy a szilárd szappanok egyre divatosabbak, és elvesztették korábbi rossz hírnevüket. Ennek oka, hogy a szilárd szappanok néhány jelentős előnnyel rendelkeznek a felületaktív anyagokat tartalmazó folyékony szappanokkal szemben:

Mit tudnak a szilárd szappanrudak

A természetes alapanyagokból készült szappanrudak ideális tisztítószerek, nagyszerű ajándékok és tökéletesek a fürdőszoba díszítésére. Emellett segítenek csökkenteni a csomagolási hulladékot, és kímélik a pénztárcánkat.

A természetes szappanok mosakodás közben ápolják a bőrt

A természetes olajokból és zsírokból, valamint NaOH-ból készült szilárd szappan igazi mindenes. Alaposan és intenzíven tisztítanak, nem szárítják ki a bőrt, sőt olajjal és glicerinnel még hidratálják is.

Valójában az ilyen szappanok sokkal ápolóbbak és gyengédebbek, mint a tipikus felületaktív termékek, azaz a nátrium-lauret-szulfátot és hasonlókat tartalmazó folyékony kézmosószerek.

A szilárd szappanok garantáltan gazdaságosan használhatók

A szilárd szappanok különösen gazdaságosak, és nem tudjuk túladagolni őket. Gyakran a szükségesnél jóval több folyékony terméket használunk. Akinek gyerekei vannak, az különösen jól ismeri ezt. A szilárd szappanok viszont sokkal tovább tartanak, és csak annyit használunk belőlük, amennyire szükségünk van. A szappanrudak ilyen hozama hosszú távon pénzt takarít meg.

A szappanrudakat nem kell külön csomagolni

A rúdszappanok használatával nemcsak pénzt, hanem hulladékot is spórolhatsz. A tömör szappanrudaknak nincs szükségük további külső csomagolásra. Ha belegondolunk, hogy mekkora egy normál flakon folyékony szappan, és milyen gyorsan elhasználjuk, elképzelhetjük, milyen gyorsan hatalmas csomagolási hulladékhegyet lehetne megspórolni, ha mindannyian műanyagmentes csomagolású szilárd szappanokat használnánk. A szilárd szappanok, például a natúr szappanok és a glicerines szappanok általában egyáltalán nem igényelnek külső csomagolást. Ha tehát ilyen szappanokat használunk, máris nagyban hozzájárulhatunk a műanyaghulladék csökkentéséhez.

A szilárd szappanok egyszerűen gyönyörűek

Ez egy másik pont, ami nem elhanyagolható. A szilárd, természetes szappanok díszítik a fürdőszobát vagy a vendég WC-t. Legyen szó mézes szappanokról, szappanláncokról, göngyölt szappanokról vagy csinos, virág- vagy szív alakú formázott szappanokról, egy vagy több, a fürdőszobában ügyesen elhelyezett szappan remekül mutat és kellemes illatot áraszt.

A tömör szappanok nagyszerű ajándékok

A tömör szappanok gyakran különösen szépek, ami szintén ideális ajándékká teszi őket. Ajándékcsomagokat találhatunk a szappanos csomagküldő üzletben. Ezek között vannak szívszappanok, karácsonyi szappanok és egyéb szappanötletek, valamint szappanklasszikusok, amelyek ideálisak ajándékozásra. Ezeket is lehet vonzóan csomagolni, például organza tasakokba, kis ajándékkosarakba vagy házi készítésű szappanos dobozokba. Természetesen a házi készítésű szappan mindig nagyszerű ötlet. Saját szappanokat is készíthetünk a gyerekekkel, például egyszerű formaszappanokkal, amelyeket kedvünk szerint színezhetünk és formázhatunk.

A szappanrudak praktikusak elvitelre

A szappanrudak másik előnye, hogy utazáskor könnyen magunkkal vihetjük őket. Mivel egyre többen helyettesítik a folyékony tisztítószereket szilárd szappanokkal, a jövőben kevesebb poggyásszal fogunk utazni. Egy jó szappan az arcra, valamint a kézre és a testre is használható. Ez azt jelenti, hogy a nyaralásra csak egy darab szappant kell magunkkal vinnünk, a mosógélt, kézmosót és tusfürdőt pedig hagyjuk otthon. Az a nagyszerű, hogy a szappanrudak nem szivárognak, és a piperetáska tisztán érkezik a nyaralásra.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*