Készítsd el a saját Dragonsblood szappanodat

Természetes szappan nagyszerű illattal DIY

Készítsd el a saját Dragonsblood szappanodat
© Természetes szappan és kozmetikumok Sárkányvér szappan vörös agyaggal

Tápláló bio sheavaj, olívaolaj és vörös agyag – ezzel a házi szappannal gyengéden és alaposan tisztíthatod a bőrödet. A Sárkányvér szappan nagyszerű tömjénillattal rendelkezik, amely férfiaknak és nőknek egyaránt alkalmas. Használd a vörös Dragonsblood szappant tisztító arcszappanként vagy szappanként a kezedre és a testedre. Szeretné elkészíteni a saját Dragonsblood szappanját? Akkor itt találod a szappan receptjét és használati útmutatóját, valamint néhány tippet a szappankészítéshez.

Készítsd el a saját Dragonsblood szappanodat – az illatanyag

Szeretem a Gracefruit illóolajokat használni, mert egyszerűen ezeket szeretem a legjobban a házi szappanokban. Az adott parfümolaj feldolgozásához közvetlenül a webshopban találsz útmutatást. Mindig jó tudni, hogyan viselkedik egy parfüm a szappanban és hogyan lehet feldolgozni. A Dragonsblood illatanyag egy olyan parfümolaj, amellyel remekül lehet dolgozni. A szappan azonban jelentősen sötétedik tőle. Mivel azonban a Dragonsblood szappanomat amúgy is vörös agyaggal színezem, így utána nagyon harmonikusan néz ki.

Sárkányvér szappan – a recept

Összes zsiradék (GFM) 500 g

Készítsd el saját szappanodat

Mint mindig, a természetes szappankészítéssel kapcsolatos biztonsági előírásokat kérjük, tartsd be a saját magad elkészítésével kapcsolatban, és – ha tapasztalatlan vagy – nézd meg a szappankészítési útmutatómat.

Először hideg vízből és a kiszámított mennyiségű NaOH-ból készítsd el a lúgot. Mint mindig, a NaOH-t lassan és óvatosan adjuk a hideg vízhez (hagyjuk, hogy csöpögjön). A legjobb, ha közvetlenül a mosogatóban dolgozol, így nem történhet semmi baj, ha a lúg kifolyik, vagy akár ki is folyik.

Oldja fel a NaOH kristályokat, majd hagyja a lúgot a mosogatóban lévő edényben kihűlni.

Most már mérheted a babassu olajat egy serpenyőbe, és addig melegítheted, amíg meg nem olvad. Adja hozzá a shea vajat, és hagyja, hogy további hő hozzáadása nélkül megolvadjon.

Ezután adja a növényi olajokat a serpenyőben lévő babassuolajhoz és sheavajhoz, és várja meg, amíg a lúg kihűl. Először kivehet egy kanál olajat, és eloszlathatja benne a vörös agyagot.

Ezután adjuk a lúgot a lábasban lévő zsírokhoz, és emulgeáljuk (botmixerrel).

Öntse a szappanragasztó kb. 1/3-át egy külön edénybe, és keverje bele a vörös agyagot. Keverje össze ismét röviden a botmixerrel, hogy az agyag egyenletesen eloszoljon.

Most adjuk hozzá az illóolajat az edényben lévő színtelen részhez, és keverjük jól össze (botmixerrel).

Most adjuk hozzá a szappanragasztó színes részét az edényben lévő szappanragasztóhoz, és egy kanállal röviden keverjük össze. Ne keverje bele teljesen, mivel enyhe márványos hatást szeretne elérni.

Ezután öntse az egész keveréket egy szappanformába (tömbformába), fedje le a formát fóliával, és szigetelje a formát egy törölközővel. Hagyja a szappant zselésedni.

Másnap kiveheti a szappant a formából, és kezelhető darabokra vághatja. Ebben segít egy szappanvágó:

Most már türelemre van szükség. Ugyanis a házilag készített Sárkányvér szappant jó 6 hétig pihentetni kell, mielőtt felhasználnánk. Ez idő alatt barnás színű lesz, ami remek kontrasztot képez a vörös részhez, és tökéletesen passzol a szappan füstös, földes illatához.

© Naturseife und Kosmetik Seife Dragonsblood selber machen

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*