Teafa – illóolaj

Teafa illóolaj természetes szappanokban, krémekben és co.

Kertész szappan

Melaleuca alternifolia

Az ausztrál teafa olaját a levelekből kíméletesen, alacsony hőmérsékleten desztillálják. Így kiváló minőségű, bőrbarát illóolajat kapunk, amely akár hígítatlanul is alkalmazható a bőr kis területein (az érzékeny bőr itt kivétel). A kiváló minőségű teafaolaj cineoltartalma kevesebb mint négy százalék. Ha a cineoltartalom magasabb, csak hígítva szabad használni, mert ellenkező esetben bőrirritációt okozhat. A teafaolajnak erős, fűszeres illata van, egy csipetnyi eukaliptuszillattal. Jól harmonizál a citrusfélék illatával.

Teafa illóolaj a bőrápolásban

A teafaolaj erősen fertőtlenítő hatású. Segít kelések, tályogok és gombás bőrbetegségek esetén, és enyhülést nyújt szúnyogcsípések esetén. Az ezt az összetevőt tartalmazó szappanok és egyéb kozmetikai termékek alkalmasak pattanások és pikkelysömör kezelésére, valamint normalizálják a zsíros és foltos bőrt. A teafa illóolaj szelektíven alkalmazható pattanásokra és szemölcsökre is. A kisebb sérülések is hatékonyan kezelhetők az olajjal. A teafaolaj ezért házilag készített kerti szappanok illatosítására is ideális.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: Nem mindenki szereti a teafa illóolaj illatát. Más olajokkal kombinálva kerekebb és kevésbé tolakodó az illata. Például a citrusfélék illatai, a levendula, a citromfű, a rozmaring és a verbéna jól illenek egymáshoz.

Figyelmeztetések: Kérjük, ne alkalmazza tisztán, ha érzékeny a bőre.

Használat a bőrápolásban: Bevált házi szer pattanásokra, gombás fertőzésekre és kisebb sérülésekre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Gyógynövények és illóolajok saját szappankészítéshez vagy fürdőadalékok, bőrradírok, krémek stb. készítéséhez a következő címeken kaphatók
Dragonspice Naturwaren – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API