Fűszegfű – Illóolaj

Fűszegfű zsálya illóolaj

Ätherisches Muskatellersalbeiöl
uschi dreiucker / pixelio.de

A jellegzetesen illatos illóolajat az illatos zsálya növényből nyerik, és számos bőrprobléma kezelésére használható. A szegfűszegzsálya illóolajat gyomorpanaszok és megfázás esetén is értékelik. Gyógynövényes és enyhén édes illatú, gyulladáscsökkentő, nyugtató és bőrnyugtató hatású.

Fűszegfűzsálya illóolaj

A zsálya ezen alfaja a mediterrán térségben, valamint Angliában terem, és számos más országban is termesztik. A szegfűszegfű zsálya illóolajat a növény virágaiból desztillációval nyerik ki, és fanyar illatú. Az aromaterápiában nagyra értékelik a stresszes emberekre gyakorolt nyugtató hatását. Enyhíti a fejfájást, és esetenként afrodiziákumként is emlegetik.

A szegfűszegfűzsálya illóolaj a bőrápolásban

A bőrápolási termékekben, például szappanokban és tesztolajokban a szegfűszegfűszálya illóolaj különösen tápláló hatású, és ideális a zsíros és foltos bőrre. Az illóolaj gyulladáscsökkentő és tonizáló hatású, valamint gátolja a faggyútermelést. A Salvia sclarea olaj az érett és igényes bőrt is ápolja.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Salvia Sclarea (Clary) olaj
  • Botanikai név: Salvia sclarea
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: A gyógynövényből
  • Illatjegy: Fej-szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: A füzike zsálya harmonizál többek között a levendulával, a guernániummal, a rózsával, a palmarózsával, a bergamottal és a szantálfával.
  • Figyelmeztetések: A szegfűfű zsályát takarékosan kell használni, és nem szabad terhesség alatt használni. Általában óvatosan kell adagolni, mivel az olajnak hormonszerű hatása van.
  • Használata a bőrápolásban: A szegfűszegfűszeg különösen ajánlott a foltos és zsíros bőrre. Nyugtató, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással van a bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API