Zsálya illóolaj

Zsálya illóolaj szappanokban és kozmetikumokban

Zsálya a szappanban

A jellegzetesen illatos zsályaolaj népszerű megfázás és emésztéssegítő hatású. Kozmetikai céllal szájápolásra, valamint különböző kozmetikumok bőr- és hajápoló adalékanyagaként használják. A zsálya illóolaj antibakteriális, gomba- és vírusellenes hatású, szabályozza a faggyútermelést, gátolja a verejtéktermelést és serkenti a bőr vérkeringését – izgalmas illóolaj, amit érdemes közelebbről is megvizsgálni:

Zsályaolaj – a zsálya illóolaja

Azsálya a világ minden táján megtalálható vadon termesztve, valamint a házi kertjeinkben ültetve is. Az illóolaj illata friss, fűszeres és fűszernövényes, és jól keveredik a citrusfélék, a levendula és a rozmaring illataival. A zsálya illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik ki a növényből. Illata élénkítő hatású és növeli az önbizalmat. A zsálya jól ismert gyógymód torokfájás, ínygyulladás és sok más száj- és torokpanasz esetén is. Oldja a nyálkát és csillapítja a köhögést.

A zsálya illóolaja a bőrápolásban

A bőrápolási termékekben az illóolaj különösen alkalmas a zsíros bőrre, mivel gátolja a faggyútermelést. A zsályaolaj a szájápolásban is népszerű. Egyébként a zsálya illóolajának ajánlott alternatívája a szegfűszegfűzsályaolaj, amely jobban tolerálható.

Amit még tudnia kell

Botanikai név: Salvia Officinalis

INCI: Salvia Officinalis (zsálya) olaj

Kivonás: Gőz-desztilláció

Növényi rész: Gyógynövény

Harmónia más illatokkal: Az illóolaj jól illeszkedik más gyógynövény illatokhoz, valamint levendula és citrus illatokhoz.

Figyelmeztetések: Az illat illata nem illeszkedik az illóolajhoz: Terhes nők, epilepsziások és magas vérnyomásban szenvedők kerüljék a zsályatermékeket (ez minden zsályafajtára vonatkozik). Csak nagyon korlátozott mértékben alkalmas belső használatra; az adagolást mindig beszélje meg orvosával. A Salvia officinalis csak illatlámpában használható.

Használat bőrápolásban: A Salvia lavandulifolia és a Salvia triloba fajták alacsony koncentrációban használhatók pattanások elleni termékekben, különböző szappanokban, masszázs- és fürdőtermékekben.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API