Bársonyosan puha bőr mosás után? A tejes szappanokkal ez nem probléma, hiszen a krémes természetes szappanok, amelyek víz helyett tejjel készülnek, nagyon táplálják a bőrt. A kecsketejes szappanok különösen ajánlottak, mivel ezek a természetes szappanok ellensúlyozzák a bőr olaj- és nedvességvesztését, nyugtatják, és még a gyulladásoknál is hasznosak lehetnek. A kecsketej emellett számos különböző vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, sőt, képes regenerálni és feszesíteni a bőrt. A kecsketejes szappan ezért különösen ajánlott a száraz és érett bőr számára, de a pikkelysömörben vagy neurodermitiszben szenvedők is hasznát veszik a kecsketejes szappan használatának. Tehát sok jó ok arra, hogy saját kecsketejes szappant készítsen.
Ebben a cikkben többet olvashatsz a kecsketejről és a többi tejfajtáról, amelyekből saját szappant készíthetünk.
Szappanrecept: Készítsd el saját kecsketejes szappanodat!
Mint minden szappanreceptnél, itt is feltételezem, hogy már van tapasztalatod a szappankészítésben. Ha ez nem így van, kérjük, előbb olvassa el az e-könyvemet , és előzetesen tájékozódjon a szappankészítésről és az összetevőkről.
Kecsketejes szappan:
- 450 g kókuszolaj
- 250 g margarin
- 250g repceolaj
- 150g shea vaj
- 100g mandulaolaj
- 400g kecsketej, fagyasztva
- A NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga(szappankalkulátor)
- 1 halmozott evőkanál hideg tejszínes túró
Tipp**: A zsírokat és olajokat, valamint egyéb kiegészítőket a Dragonspice.de natúr termékboltbanszerezheti be!
Készítsen saját kecsketejes szappant – így készítse el!
A kecsketejes szappan készítésekor nagyon fontos, hogy a tejet lefagyassza, hogy megakadályozza a túlmelegedést. Először is öntse a tejet jégkockaformákba, és tegye őket egy éjszakára a fagyasztóba. A szappan ezután másnap elkészíthető. A szappant ezután a biztonsági szabályok betartásával lehet így elkészíteni:
1. A NaoH-ból és a kecsketej jégkockákból lúgoldatot készítünk. Ezt aztán jól le kell hűteni, ideális esetben 30°C körüli hőmérsékletre.
2. Közben felolvasztjuk a kókuszolajat és a margarint. A shea vajat csak akkor adjuk hozzá, ha már levettük a serpenyőt a tűzről. Most már magától el fog olvadni a forró zsírokban.
Ezután adja hozzá a növényi olajokat a serpenyőben lévő zsírokhoz, és hagyja, hogy a zsíros keverék kb. 30°C-ra hűljön.
3. Amint elérte a kívánt hőmérsékletet, a két fázist a szokásos módon összekeverheti és összekeverheti. A szappanos keveréket botmixerrel sűrítse be.
4. Most adjuk hozzá a jéghideg tejszínes túrót a szappanragasztóhoz, és alaposan keverjük bele.
5. A keveréket most már csak a szappanformába kell tölteni és lefedni. Érdemes lemondani a szigetelésről, és a szappanformát a lehető leghűvösebb helyre tenni.
6. A szappanformázás után körülbelül 6 hetet adjon a szappannak, hogy megérjen.
Tipp: Ha szeretne más kecsketejes szappanokat is kipróbálni, akkor próbálja ki a sós kecsketejes szappant, vagy főzze ki a virágillatú kecsketejes szappant.
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.