Adalékanyagok a szappanban: Avokádó

Avokádó a szappanokban

Avocadoöl in Naturseife und Kosmetik
Die fettreiche Avocado

Számos természetes eredetű adalékanyag használható a házi készítésű szappanokban. Az avokádó is beépíthető a szappanba. Az avokádó állítólag krémes habot és sok extra ápolást biztosít.

Avokádó a szappanban

Ma az avokádót szeretném bemutatni nektek, mint a természetes szappanok adalékanyagát. Nemrég publikáltam egy avokádós szappanreceptet . Ezt a cikket is megnézhetitek.

A gyümölcs nagyon gazdag zsírban, és gyakran nevezik vajgyümölcsnek is. Az elnevezés nem csak a magas zsírtartalomnak köszönhető, hanem annak is, hogy az avokádó húsa érett állapotban puha és kenhető. A vajjal ellentétben azonban az avokádó főként egészséges telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek a gyümölcsöt táplálkozásban és kozmetikában egyaránt értékessé teszik.

Az avokádó felhasználása természetes szappanokban

Az avokádó nagyon jó adalékanyag a saját szappankészítés során. Különösen, ha száraz és igénybevett vagy érzékeny bőrre szeretne szappant főzni, ajánlott az avokádó hozzáadása a szappanragasztóhoz. Az avokádó magas zsírtartalma és a sok értékes összetevője táplálja és kisimítja a bőrt. Az avokádóolajról szóló cikket is elolvashatja, ha többet szeretne megtudni a gyümölcsről és az avokádóolajról.

Hogyan kerül az avokádó a szappanba?

Egész egyszerűen úgy, hogy az érett avokádó húsát kivesszük a magból, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a már kissé besűrűsödött szappanragasztóhoz. Ha szeretné elkerülni, hogy a kész natúr szappanban apró darabkák legyenek, akkor az avokádóhúst előzetesen botmixerrel is pürésítheti. Miután hozzáadta a szappanragasztóhoz, az avokádót ismét alaposan dolgozza be botmixerrel.

Egy másik lehetőség, hogy az avokádót a forró szappanosítás során a szuperzsírosító olajjal együtt pürésíti, majd a szappanragasztóhoz adja. Alternatív megoldásként a szilárd zsírokat felolvaszthatja, a növényi olajok egy részét egy magas edénybe teszi, és az avokádóval együtt pürésíti, majd ezt a keveréket hozzáadja a zsírokhoz. Ezután a lúgot és a zsírokat a szokásos hideg szappanosítással egyesítse.

Mit kell figyelembe venni?

Szükség lehet arra, hogy a szappanreceptben a víz mennyiségét kissé csökkentsük. Én általában 10-15%-ot szoktam levonni a teljes vízmennyiségből, és ez mindig elég jól bevált. Azt is hallottam azonban, hogy a kazánok nem veszik figyelembe a víz mennyiségét.

Szappan száraz bőrre

Ha ápolni szeretné a bőrét, és már hajlamos a száraz bőrre, akkor érdemes kipróbálnia egy tiszta avokádóolajos szappant. Ideális esetben 8-15% ricinusolajat adjon hozzá, hogy javítsa a szappan habzását. Ha ezt a készítményt frissen pépesített avokádóval kombinálja, a száraz bőr hamarosan a múlté lesz.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API