Amarant olaj saját szappankészítéshez és krémekben és co

Amarantolaj mint kozmetikai termékek összetevője

Amaranthöl Kosmetik
Bild von Mamangue73 auf Pixabay

Az amarantolaj jól tolerálható, enyhe bőrápoló olaj. Krémekben, bőrolajokban és testápolókban használják száraz és érett bőrre, de szappankészítéshez is felhasználható. Mivel azonban meglehetősen drága, az amarantolajat elsősorban szuperzsírosító olajként használják a forró szappanosításban.

Mi az amarantolaj?

INCI: Amaranthus caudatus magolaj

Ez az értékes olaj az amarant (Amaranthus) magjából származik, amely a világ egyik legrégebbi kultúrnövénye, és a rókafarkúak családjába tartozik.

Ezt az olajat kétféle módon lehet kinyerni. Itt kell megemlíteni, hogy a magnak csak nagyon alacsony az olajtartalma (6-7%), ami az amarantolaj előállítását nagyon bonyolulttá teszi. Egyrészt létezik a hidegsajtolás, másrészt a jóval drágább CO2-s extrudálás. Az amarantolaj-kivonásutóbbi változata nagyobb hozamot eredményez, mint a hidegsajtolás. Itt a CO2-t alacsony hőmérsékleten és nyomáson cseppfolyósítják. A nyomás biztosítja, hogy a magok szétpukkadjanak. Ezután a nyomást megszüntetik, és miután a CO2 visszaalakul gázzá, megmarad a kiváló minőségű amarantolaj .

Az amarant növényi olaj ezért az olajok magasabb árkategóriájába tartozik.

Az amarántolaj összetevői és tulajdonságai

A növényt már az aztékok, inkák és maják is ismerték, és az egyik alapvető táplálékuk volt. A növény magas fehérjetartalma és a benne található ásványi anyagok kedvező összetételt alkotnak az ember számára.

Maga az olaj tiszta, világossárga színű, és határozott illata van, ha nem illatosított keverékekben használják. Az amarantolaj 70%-ban telítetlen zsírsavakat tartalmaz, és más növényi olajokkal ellentétben meglehetősen magas a szkvalén aránya is.

Amarantolaj a kozmetikumokban

Az olajat gyakran használják masszázs- és ápolóolajokban, valamint száraz bőrre szánt gazdag krémekben. Ránctalanító összetevőként is népszerű, és állítólag támogatja a bőr regenerálódását, hozzájárul a sejtek védelméhez, valamint puhává és simává teszi a bőrt. Mivel az olajat a bőr nagyon jól tolerálja, a babaápolási termékekben is használják, ahol az amarantolaj támogatja a bőr funkcionalitását és puhán, rugalmasan tartja azt.

Milyen bőrre? Különösen száraz, érzékeny és érett bőrre.

Az amarantolajat természetes szappanok hatóanyagaként is használják olajként, ahol különösen hasznos a neurodermitisz, a pikkelysömör és az irritált bőr kezelésére. A növényi olaj másik lehetséges felhasználási területe a napápolási termékekben van. Ez annak köszönhető, hogy az olaj természetes UV-védelemmel rendelkezik.

Készítsen saját szappant amarantolajjal

Ha az amarantolajat saját szappankészítéshez szeretné használni, akkor csak takarékosan és csak a forró szappanosítás során történő szuperzsírozáshoz használja. Az amarant növényi olaj nem alkalmas alapolajnak, mivel túl drága.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API