Arnikaolaj házi készítésű krémekben és kenőcsökben

Arnika krémekben és kenőcsökben

Arnikaöl Arnica montana
© H. Brauer - stock.adobe.com

Az árnika egy növényfaj, amely a vegyesvirágúak családjába tartozik, és akár 60 cm magasra is megnőhet. Meg kell jegyezni, hogy az árnika Németországban védett, mivel veszélyeztetett növényfaj. Az árnikaolajokat ezért főként olyan országokban állítják elő, mint Svájc vagy Olaszország, és itthon is kaphatók a német piacon. Tudjon meg többet az értékes árnikaolajról, mivel ez egy nagyszerű olaj a bőrápoláshoz.

Árnikaolaj kenőcsökhöz és krémekhez

Az árnikát először Hildegard von Bingen ismerte fel gyógynövényként. A növényt azonban csak a 18. században kezdték el gyógyászati célokra használni. Ekkoriban a növényt elsősorban reuma, zúzódások és vénás megbetegedések kezelésére használták. Manapság minden patikában találunk arnica kenőcsöket és balzsamokat.

A reuma, zúzódások és sérülések kezelésére szolgáló tipikus kenőcskészítmények mellett az árnika kenőcsöt ma is használják gyulladásos visszerek kezelésére.

Árnikaolaj a bőrápolásban

Az árnikaolaj(INCI: Arnica montana) mindig növényi kivonat. Az árnikát ezért vivőolajba helyezik, hogy a növény értékes összetevői átkerüljenek az oldóközegbe. Erre általában olívaolajat vagy szójaolajat használnak. Ha saját maga szeretne árnikaolajat készíteni, kérjük, vegye figyelembe, hogy a védett növényt nem szabad vadon termőhelyről szüretelni. Azonban természetesen vásárolhat például a gyógyszertárban szárított árnika virágokat, és ezekből saját árnikaolajat készíthet.

Az árnika kiválóan alkalmazható a gyulladt bőr ápolásában, mivel összetevői gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásúak. Az olajat házilag készített kenőcsökhöz és krémekhez adjuk, ügyelve arra, hogy ne melegítsük fel az olajat.

Készítsen saját arnikaolajat

  1. Töltsön meg egy tetszőleges méretű, csavaros tetejű üveget egyharmadig szárított árnika virágokkal.
  2. Adjon hozzá napraforgóolajat vagy olívaolajat, amíg az üveg megtelik.
  3. Hagyja állni az üveget körülbelül három-négy hétig, és időnként óvatosan keverje meg, hogy az összes összetevő feloldódjon.
  4. Ez idő elteltével öntse az olajat egy finom szitán keresztül sötét üvegekbe.
  5. Elkészült a házi készítésű árnikaolaj.

Megjegyzés: hűvös, sötét helyen tárolja, és 6 hónapon belül fogyassza el.

Amit az árnikaolaj használatakor szem előtt kell tartania

Az árnikaolaj csak külsőleg használható, nem szabad lenyelni vagy főzéshez használni. Az árnika a százszorszépvirágfélék családjába tartozik, ezért sokan allergiásak a növényre.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API