Andiroba olaj a kozmetikumokban

Andiroba olaj, mint krémek adalékanyaga

Rosencreme Hamamelis in Naturkosmetik

Az andirobaolaj viszonylag ismeretlen hatóanyag a kozmetikumokban. Ápolási termékekben azonban különböző alkalmazásokban felhasználható. A hatóanyag olaj szappanokban való felhasználásra is alkalmas, feltéve, hogy kíméletesen adagolják.

Mi az az andirobaolaj?

Az andirobaolajat a Brazíliában őshonos andiroba fa (Carapa guianensis) diójából nyerik. A diót kíméletesen leszedik a földről, majd forrázás után kipréselik. Az a tény, hogy egy akár 40 méter magasra is megnövő fa évente kevesebb mint 150 kg magot termel, jól mutatja, mennyire értékes az enyhén kesernyés ízű olaj. Az éves termésből fánként csak körülbelül 20 liter olajat préselnek ki.

Hogyan használják fel az olajat

Sajnos az andiroba-olajat már nem könnyű beszerezni. Ez nagy kár, mivel az olaj számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és értékes bőrápoló olaj. Hagyományosan zúzódások és zúzódások esetén használják, mivel nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem állítólag serkenti a vérkeringést és fertőtlenítő hatású is.

A kozmetikában a hatóanyagot tartalmazó olajat elsősorban masszázsolajként és emulziókba való bedolgozásra használják. Keringést elősegítő tulajdonságai miatt cellulit elleni ápoló termékekben is népszerű . Az andirobaolajat bőrolaj formájában rovarok, például szúnyogok elleni gyógyszerként is használják.

Andirobaolaj – mi más fontos még

  • INCI: Carapa Guianensis
  • Azolaj kinyerése: Mechanikus préseléssel vagy forralással .
  • Tulajdonságok: Nem szárító, közepesen kenhető olaj, amely minden bőrtípusra ajánlott.
  • Felhasználása kozmetikumokban: Gyulladáscsökkentő hatású, gyulladáscsökkentő hatású krémek és kenőcsök hatóanyagaként a száraz, repedezett és öregedő bőrre. Adalékolajként szúnyogok és kullancsok elleni krémekben és spray-kben.
  • Mit kell szem előtt tartania? Nem szabad 60°C fölé melegíteni, és inkább nem alkalmas a nagyon érzékeny bőrűek számára.
  • Szappanokban való felhasználás: Az andirobaolaj magas ára miatt szappanokba inkább érdektelen. Az Andiroba olajat szappanokban szuperzsírosító olajként használják a forró szappanosítás során.

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. Anti Cellulite Massagegeräte im Test - Cellulite richtig behandeln

Comments are closed.