Avellana olaj

Avellana olaj a kozmetikumok előállításában

Készítsen saját krémemulziót
Készíts saját krémet - emulziók keverése

Különösen a száraz és érzékeny bőrre jótékonyan hat az avellánolaj. A kiváló minőségű olajat gyakran használják olajkeverékekben vagy krémek összetevőjeként. Az avellana olajat nappali vagy éjszakai krémjébe is belekeverheti. Néhány csepp általában elég. Mivel a növényi olajnak állítólag enyhe fényvédő hatása van, remekül használható nappali ápolószerek adalékaként.

Milyen az Avellana olaj?

INCI: Gevuina Avellana

A chilei mogyoróból, amely botanikai értelemben is diónak számít, világos színű, intenzíven diós, földes aromájú olajat nyernek ki. A dióból préselik az úgynevezett Avellana olajat. Az avellanaolaj hidegen sajtolt, finomítatlan változata aranysárga színű, és a bőrápolásban értékes zsírsavösszetételű.

Hogyan használják az avellana olajat a bőrápolásban

A természetes avellanaolaj egy kevésbé ismert bőrápoló olaj. Mivel a kereslet nem olyan nagy, a növényi olaj nem annyira könnyen hozzáférhető. Az avellanaolaj azonban valójában jó bőrápoló olaj. Összetételének köszönhetően az avellánaolaj ideális az érzékeny, száraz és érett bőr ápolására. Az olajról azt is mondják, hogy természetes fényszűrő, és képes elnyelni a rövidhullámú UV-fényt. Az ilyen állításokat azonban mindig egy csipetnyi sóval kell venni. Az olaj természetesen nem helyettesíti a fényszűrőt. Napsütéses napokon ezért mindig fényszűrővel ellátott nappali krémet használjon.

E tulajdonsága miatt az olaj különösen alkalmas nappali krémek és gazdag éjszakai krémek használatára.

A növényi olaj alkalmas krémek és testápolók alapolajaként, és különösen a száraz, érzékeny és érett bőrre ajánlott használni. A közepesen terjedő olaj neurodermitisz és pikkelysömör esetén is jó választás.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API