Calophyllum olaj – egy kis egzotikum a natúrkozmetikában

Calophyllum olaj a természetes kozmetikumokban

A kalofillumolaj meglehetősen ismeretlen bőrápoló olaj, de sokféleképpen felhasználható. Különösen érdekes a pattanásos bőr ápolására.

INCI: Calophyllum inophyllum

Calophyllum olaj – egzotikus varázslat

A Calophyllum olajat a Calophyllum inophyllum, egy keményfafajta terméséből nyerik, amely főként az Indiai-óceán környékén és a Csendes-óceán partjainál található. A fa sűrű, fényes zöld lombozatú, és sárgásbarna, mandulaszerű terméseket hoz. A fa előfordulási területein élő őslakosok számára a fa levelei, virágai és termései mindig is alapvető fontosságúak voltak a különböző betegségek kezelésében, és egyes esetekben még ma is csodaszerként tartják őket számon.

A calophyllum olaj összetevői

Csak a gyümölcsök hetekig tartó szárítása után válnak a magok elég olajossá ahhoz, hogy hidegsajtolással előállítsák a zöldes színű kalofillumolajat. Az olaj különösen gazdag különböző gyantákban, és tartalmazza az egyedülálló kalofillumsavat, egy olyan zsírsavat, amelyet eddig csak ebben az olajban mutattak ki. Tartalmaz továbbá kalofillolidokat, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint xantonokat, amelyek antibakteriális és antibiotikus hatásúak.

A kalofillumolaj felhasználása

A sötétzöldtől a barnásig terjedő színű olajat különösen bőrbetegségek esetén vagy sérült bőrfelületeken használják. Ennek oka, hogy gyulladáscsökkentő, antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Közvetlenül a bőrre alkalmazva, rendszeres használat esetén állítólag segít a pattanások, az ekcéma, a hegek és az ínygyulladás ellen. Az olaj a fejbőrre és a hajra is használható.

Felhasználás: Gyakran használják krémekben pattanások ellen, kenőcsökben és masszázsolajokban reumatikus panaszok esetén. Olajkeverékekben legfeljebb kb. 10 %-os koncentrációban használják.

Vigyázat: Ne használja ezt az olajat, ha ismert dióallergiája van!

És: A calophyllum olaj szaga kissé a maggi gyógynövényre emlékeztet.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API