Búzacsíraolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Búzacsíraolaj, mint tápláló adalékanyag természetes szappanokban és bőrápolási termékekben

Búzacsíraolaj természetes kozmetikumok

A búzacsíraolaj nagyon értékes olaj a bőrápolásban. A búzanövény csíráiból nyert olaj érett, száraz bőrre ajánlott. Tisztán vagy krémek adalékaként alkalmazva állítólag képes serkenteni a sejtképződést, és tápláló védőfilmet hagy a bőrön. A búzacsíraolaj használata a kozmetikumokban ezért jó választás bizonyos bőrtípusok esetében. Kíméletesen alkalmazva a búzacsíraolaj házi készítésű szappanok összetevőjeként is használható.

INCI: Triticum Vulgare (búzacsíra) olaj

Búzacsíraolaj-kivonás

A búzacsíraolajat a búzaszemek csírájából nyerik. Ezek nagyon gazdagok tápanyagokban, így a búzacsíraolaj az egyik legegészségesebb olaj, amelyet a konyhában és a kozmetikumokban egyaránt használnak. Annak érdekében, hogy a búzacsíra magas tápanyagtartalmát megőrizzük az olaj kinyerése során, az olajat kíméletes hidegsajtolással nyerjük. Egy liter olaj előállításához azonban nem kevesebb, mint 16 000 kilogramm búza szükséges. Tápanyagokban való gazdagsága és a bonyolult kivonási folyamat teszi a búzacsíraolajat az egyik legértékesebb növényi olajjá és az egyik legnépszerűbb termékké azok számára, akik szeretnek saját krémeket készíteni.

Búzacsíraolaj – összetevők és tulajdonságok

Aki saját krémet szeretne készíteni búzacsíraolajjal, az a búzacsíraolaj számos pozitív tulajdonságából profitál. A kiváló minőségű búzacsíraolaj kiegyensúlyozott összetételű, különböző zsírsavakból áll, és kivételesen magas arányban tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a szervezet maga nem tud előállítani. A búzacsíraolaj tartalmazza továbbá a fontos A-, B-, D- és K-vitaminokat, valamint különösen magas E-vitamin-tartalommal. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a búzacsíraolaj állítólag képes elősegíteni a testsejtek képződését és fenntartását, támogatja az anyagcserét és védelmet nyújt a bőr korai öregedése ellen.

Termékek hirdetési partnere**

[amazon box=”B009000H6I”/]

A búzacsíraolaj azonban érzékeny, és különösen a napfényre és a benne lévő UV-sugarakra reagál. Ezért mindig fénytől védve kell tárolni. Bontatlanul akár egy évig is eltartható. Ha felbontották, hűtőszekrényben kell tárolni, és körülbelül hét héten belül fel kell használni. Az olajnak nagyon intenzív szaga van, ami néha megnehezíti a búzacsíraolaj kozmetikumokban való felhasználását. Ha egyáltalán nem kedveli a szagát, kipróbálhatja a bőrápoló olaj finomított változatát.

Búzacsíraolaj a kozmetikumokban

Wheat Germ OilA búzacsíraolaj népszerű termék, amelyet változatos hatásai miatt sokféleképpen használnak a kozmetikumokban. Napozás és színezés után újra puhává és egészségessé teszi a hajat, a száraz, törékeny vagy éppen repedezett bőrt pedig újra puhává és rugalmassá teszi. Ez a gazdag, nehéz olaj azonban különösen ajánlott a nagyon érett és száraz bőr ápolására. A búzacsíraolaj állítólag képes serkenteni a vérkeringést, feszesíti a kötőszövetet, és segít a striák , striák és hegek kezelésében is. Ezért a búzacsíraolaj nemcsak a kozmetikai ipar számára fontos, hanem a saját krémek készítésénél is kedvelt összetevő. Apró hátránya: az olaj intenzív szaga, amely gyakran erősen érezhető, különösen a hajban. És: a búzacsíraolaj erősen komedogén növényi olaj. Ezért kedvez a bőrhibák kialakulásának. Ezért csak száraz és nagyon száraz bőrre szabad használni.

Mellékhatások

Az allergiásoknak, akik búzacsíraolajjal akarnak maguknak krémet készíteni, azonban óvatosnak kell lenniük, mivel a búzacsíraolaj nem gluténmentes.

Készítsen saját krémet búzacsíraolajjal

Ahhoz, hogy kihasználja a búzacsíraolaj pozitív tulajdonságait, csak adjon néhány cseppet a tiszta, sötétsárga olajból egy hagyományos bőrápoló krémhez. Alternatívaként készíthet saját krémet is búzacsíraolajjal, amelynek kellemesen enyhe búzaillata van. A búzacsíraolaj alkalmas száraz, érett bőr alapolajaként, valamint hajápoló termékekben a törékeny és száraz hajra, illetve a töredezett hajvégek kezelésére.

Búzacsíraolaj természetes szappanban

A búzacsíraolaj hátránya a természetes szappanban, hogy nagyon puhává teszi azt. Ezért a szappanban mindig elegendő mennyiségű szilárd zsiradékot kell használni. Mivel a búzacsíraolaj gyorsan megromlik, ez sajnos a kész natúrszappanban is észrevehető. Ezért ajánlatos csak kis mennyiséget használni a natúr szappanban. Legfeljebb 5 %-os mennyiség elegendő.

Tiszta búzacsíraolaj szappan

A tiszta búzacsíraolajos szappan hajlamos nagyon sárgára színeződni. Ez azonban csak vizuális probléma. Természetesen fennáll a veszélye annak, hogy a természetes szappan gyorsan megrothad. A tiszta búzacsíraolaj szappan meglehetősen puha, és mosás közben nem olyan jó érzés. Azonban nagyon finom és sima, ami pozitívum. A búzacsíraolaj szappan sok habot képez , közepes méretű buborékokkal. A hab ezért nem krémes. A mosás utáni érzés a bőrön azonban meggyőző. A bőr puha és sima, és a természetes szappan általában jól tolerálható. A tiszta búzacsíraolajos szappant tehát gond nélkül lehet főzni, ha a (véleményem szerint) nem vonzó sárgás/barnás szín nem zavarja Önt.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API