Boróka illóolaj

Boróka illóolaj szappanokban és co.

Boróka illóolaj

A boróka örökzöld cserje. Szereti a száraz talajokat, és alkalmazkodóképesnek számít. A boróka illóolajat, amelyet a növény fájából és bogyóiból vonnak ki, hagyományosan izom- és ízületi panaszok gyógyítására használják. Használhatja helyiségek illatosítására vagy szappanokba is beépítheti, bár mindig figyelnie kell a figyelmeztetésekre.

Boróka illóolaj

A boróka egész Európában megtalálható. Ennek az örökzöld cserjének egész ligeteit főként Észak-Németországban találjuk. Olaját a fából és a bogyókból nyerik ki. Illata kellemesen fűszeres, enyhén édes. A boróka illóolaj jól kombinálható naranccsal, bergamottal vagy kaporral; illata bizalmat és erőt ad.

Boróka illóolaj a bőrápolásban

Bőrápolási termékekben az olaj segít az akne, az ekcéma, a neurodermitisz, a véraláfutások, a cellulitisz és a gyulladások esetén. Tisztítja és méregteleníti a bőrt, emellett melegítő és fertőtlenítő hatású.

Borókaolaj – Amit még tudnia kell

  • INCI: Juniperus Communis gyümölcsolaj
  • Botanikai név: Juniperus communis
  • Kivonás: Gőzdesztilláció
  • Növényi rész: Termésből és ágból
  • Illatjegy: csúcsillat
  • Harmónia más illatokkal: A borókaolaj jól illik többek között a narancshoz, a bergamotthoz, a kaporhoz, a kakukkfűhöz, a kamillához és a gerániumhoz.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: A borókabogyó és a borókabogyó nem illeszkedik az illatanyaghoz: A borókaolaj nem használható, ha Ön terhes vagy ismert vesebetegségben szenved.
  • Használata bőrápolásban: Az illóolaj bőrápoló termékekben bizonyítottan alkalmazható pattanások, cellulitisz és neurodermitisz ellen.
  • Hatása: Az olaj görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású, izom- és ízületi panaszok esetén alkalmazzák.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell szem előtt tartani az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API