Pálmaolaj-mentes szappan zsiradékkal

Készítsen saját szappant disznózsírral

A pálmaolajmentes szappanok iránt nagyobb a kereslet, mint valaha. Ennek oka, hogy a pálmaolajat mostanában erősen kritizálják, és ezért egyre több szappankészítő nélkülözi ezt a tulajdonképpen jó szappanösszetevőt. Ezért van itt neked egy olyan szappanrecept, amiben egyáltalán nem használunk pálmaolajat.

Pálmaolajmentes szappan

Vegetáriánusok és vegánok gyorsan vegyék le a képernyőről ezt a szappanreceptet, mivel ebben a természetes szappanban sertészsírt használnak. Persze a disznózsírról a natúrkozmetikumokkal kapcsolatban nem a legjobb a kép. De aki hajlandó adni egy első esélyt a szappan adalékanyagának, a sertészsírnak, az biztosan meglepődik.

Asertészsír nemcsak arról gondoskodik, hogy a szappan valóban szilárd legyen és megőrizze az alakját mosás közben, hanem krémes és gazdag habot is képez. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a szalonna jól tolerálható, és hasonlít a bőr természetes faggyújához.

A szappan receptje: Természetes szappan zsírral

Körülbelül 1000 g szappanhoz

 • 300 g olívaolaj
 • 200 g sertészsír
 • 200 g kókuszolaj
 • 200 g repceolaj
 • 80 g shea vaj
 • 40 g ricinusolaj
 • 120 g fagyasztott tej
 • 200 g jéghideg desztillált víz
 • A NaOh mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga (ehhez használhatja a szappankalkulátort , mert az tartalmazza többek között a zsír értékeit is)
 • 1 evőkanál szárított levendula
 • 20 g levendula illóolaj és 5 g palmarosa illóolaj

Az olívaolaj, a sheavaj, a disznózsír és a ricinusolaj kombinációja nem csak rendkívül tápláló szappant eredményez, hanem szilárd, jól habzó szappant is. A tej hozzáadása természetesen elhagyható vagy növelhető, ha szükséges. Mint minden tejes szappannál, itt is fontos, hogy a lúg elkészítése előtt a tejet lefagyasszuk. Az is fontos, hogy nagyon hidegen dolgozzunk, és csak nagyon-nagyon takarékosan szigeteljük a szappanformát. A felhasznált tej mennyiségétől függően előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell szigetelni a formát. Ha még soha nem készítettél saját magadnak tejszappant, akkor először olvasd el a tejszappanokról szóló cikket.

Ha pedig egyáltalán nincs tapasztalata a szappankészítésben, használhatja a„Kreatív szappanok, könnyen elkészíthetők saját kezűleg” című átfogó e-könyvünket.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API