Bors illóolaj

A bors illóolaja a szappankészítésben és egyéb kozmetikumokban

Bors illóolaj

Piper nigrum

A fekete bors, egy trópusi kúszónövény magja, régi és jól ismert, értékes fűszer. Illóolaját az éretlen magokból nyerik ki, illata fűszeres és meleg. Szinte bármilyen más illattal jól kombinálható, legyen az gyümölcs, virág vagy gyógynövény. Az illóolaj melegítő hatású, és súlyos megfázás esetén megkönnyítheti a légzést. Az illat élénkítő és stimuláló hatású. Erősíti a koncentrációs képességet és az önbizalmat.

Bors illóolaj a bőrápolásban

Szappanokban és fürdőtermékekbenÄtherisches Pfefferöla bors illóolaja melegítő hatással van a bőrre, elősegíti a vérkeringést, és ezáltal enyhíti az izomfájdalmakat. Óvatosan kell adagolni, mivel a bors irritálhatja a bőrt. A bors illóolaj ezért inkább az öblítős termékekhez, azaz minden olyan kozmetikumhoz alkalmas, amelyet leöblítünk. Krémekben és masszázskészítményekben viszont a bors illóolajat tényleg csak nagyon-nagyon takarékosan szabad használni.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: Az illóolaj harmonizál a virágokkal, valamint a gyógynövény- és gyümölcsillatokkal.

Figyelmeztetések: A bors illóolaj nem alkalmas krémek és más kozmetikumokhoz, amelyek a bőrön maradnak. Fürdőadalékokban és szappanokban használható, de csak nagyon-nagyon takarékosan. Érzékeny emberek általában tartózkodjanak a használatától, és az olaj általában nem alkalmas gyermekek számára.

Használata bőrápolásban: Csak nagyon korlátozott mértékben ajánlott.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API