Fekete köményolaj a bőrápoláshoz

Fekete köményolaj, mint gyógynövény és kozmetikumokban való használatra

Schwarzkümmelöl
© Corinna Gissemann - stock.adobe.com

Az emberek már az ókorban is nagyra értékelték a fekete köményolajat. Keleten és a mediterrán térségben évezredek óta ismert gyógynövényként és szépségmegőrző eszközként egyaránt. A hagyomány szerint Kleopátra és Nofretete bársonyosan puha bőrét neki köszönhette. Mohamed próféta állítólag azt mondta: „A fekete kömény minden betegséget gyógyít, kivéve a halált”

A fekete kömény a boglárkafélék családjába tartozik. Az erős, fűszeres illatú olajat a növény aromás magjából nyerik ki. Magnéziumot, folsavat, szelént és cinket, valamint számos vitamint tartalmaz.

Fekete köményolaj a kozmetikumokban

Ezek az összetevők teszik a fekete köménymagolajat kiváló bőr- és hajápoló termékké. Gyorsítja a sebek gyógyulását, hatásos az ekcéma, például a neurodermitisz, az akne vagy a pikkelysömör esetén, és nyugtató hatással van a zúzódásokra és rándulásokra. Az öregedésgátló termékek gyártói is felfedezték már a fekete köményt. Az érzékeny és az allergiás reakciókra hajlamos bőrnek azonban különösen jót tesz a feketeköményolaj.

Használhatom a feketeköményolajat szappanokban?

Elméletileg a feketeköménymagolaj házi készítésű szappanokban is felhasználható. Azonban egyrészt elég drága, másrészt puhává teszi a szappanokat, és csökkenti a szappan eltarthatóságát. Ezen okok miatt a feketeköménymagolaj inkább bőrápoló olaj, amelyet tisztán lehet alkalmazni, vagy krémekbe és bőrolajokba keverve.

Fekete köménymagolaj a jó közérzetért

A sötét olajnak állítólag antiallergiás, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van.

Szabályozó hatással van a koleszterinszintre, a vérnyomásra és a zsírégetésre, csillapítja az álmatlanságot és a belső nyugtalanságot, és légúti problémák kezelésére is használják. A terhességi problémákra is enyhülést nyújt, és mindig is használták gyomor- és emésztési problémákra. Az immunrendszert is erősíti, és értékes támogatást jelenthet az idősek és krónikus betegek számára. Ezzel a listával az ember szívből szeretne egyetérteni a prófétával.

Ha fekete köményolajat szeretne vásárolni bőrápolásra, a Dragonspice-nál megtalálja.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API