Fekete ribizlimagolaj természetes kozmetikai készítményekben

naturkosmetik selber machen
© Heike Rau - stock.adobe.com

INCI Fekete ribiszke magolaj: Ribes Nigrum (fekete ribiszke) magolaj

Fekete ribizlimagolaj – finom szépítőszer

A fekete ribizli – más néven cassis – az egresfélék családjába tartozik, és rendkívül népszerű élelmiszer. A bogyók vitaminokban gazdagok és fanyar, friss ízűek. A piros ribizli nevét Szent János napjáról kapta, amely körül az első bogyók megérnek. A bogyókat nemcsak élelmiszerként, hanem dísznövényként vagy parfümkészítésre is használják. A gyümölcsből értékes feketeribizlimagolajat is készítenek, amelyet egyre gyakrabban használnak fel a kozmetikai iparban.

A feketeribizlimagolaj előállítása és hatása

A kiváló minőségű olajat a feketeribizli magjának préselésével állítják elő. Sárga színű, gyümölcsös és fanyar illatú. A gyengébb minőségű ribizliolajat megváltozott, mélyzöld színéről lehet felismerni.

Az olaj tartalmazza az α- (ω3) és a γ-linolsav (ω6) ritka keverékét, valamint a nagyon ritka sztearidonsavat, egy négyszeresen telítetlen zsírsavat, amely erősen gyulladáscsökkentő hatású. A két linolsav keveréke erősen stabilizáló funkciót tölt be a bőr barrier rétegére nézve, így fenntartja a bőr saját nedvességtartalmát.

Az olaj használata

Az enyhe és jól tolerálható olaj sokoldalúan használható: a többszörösen telítetlen zsírsavak sejtvédő és sejtregeneráló hatásúak, különösen a száraz és érett bőr ápolását segítik. A zsíros vagy foltos bőrt javítják az olaj gyulladáscsökkentő összetevői. Ez a feketeribizlimagolaj alacsony oxidatív stabilitásával legjobban jojoba- vagy marulaolajjal kombinálva bontakoztatja ki átfogó hatását. Általában az olajsavban gazdag olajok különösen ajánlottak az olajkeverékhez, ahol ügyelni kell arra, hogy a feketeribizlimagolaj legfeljebb 15 %-ban kerüljön az olajkeverékbe. A krémekben és testápolókban a teljes mennyiség kb. 1-5 %-os arányát feltételezzük.

Terjedési tulajdonság: lassú

Zsírosító tulajdonság: szárító

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API