Készítsen saját forralt bor fűszert (valami más, mint a természetes szappan és kozmetikumok)

Ideje bemelegíteni: Készítsd el a saját forralt bor fűszerét

Glühweingewürz
© Paulista - Fotolia.com

Egy csésze forró forralt bor egyszerűen jól esik a hideg téli napokon a partikon, a karácsonyi vásárban vagy otthon a tűz előtttt. A szupermarketek polcain számos fajtája kapható ennek az alkoholos italnak, és egyre több a biotermék és a borászoktól származó, kiváló minőségű forralt bor is. E termékek egyik negatívuma azonban mindig a magas cukortartalom. A klasszikus szupermarketekben kapható forralt bor ugyanis igazi cukorbomba. A saját forraltbor fűszeres elkészítése azonban nem különösebben bonyolult. Azt pedig, hogy mennyi cukrot adsz a borhoz, magad döntheted el.

Készítse el saját forraltbor-fűszerét

A forralt bor a német karácsonyi vásárok legnépszerűbb forró itala. Sokan azonban otthon is fogyasztják ezt a borból, cukorból és különböző fűszerekből készült finom italt. Ezért arra gondoltam, hogy ahelyett, hogy a szupermarketek polcairól vásárolnád meg a teljesen túlcukrozott forralt bort, készítsd el a saját forralt bor fűszerkeverékedet. A házi készítésű forralt bor fűszerkeverék ajándéknak is szép ötlet. Egy-két jó üveg bort is adhatsz ajándékba. Az alábbi fűszerkeveréket megkóstoltuk és jónak találtuk. Ha nem szereted túl édesnek, kevesebb cukorral is kezdheted. Utána mindig lehet édesíteni.

Készítsen saját forraltbor fűszert – receptjavaslat

Ebben a receptben a forralt bor fűszerkeverékhez szárított narancshéjat használtam. A forralt bor nagyon jó ízű volt egy kis csipetnyi narancslével kiegészítve. Alternatívaként használhatsz friss, kezeletlen narancsot is. Ha a forraltboros fűszerkeveréket ajándékba szánja, akkor vagy szárított narancshéjat használhat, vagy egyszerűen két narancsot adhat az ajándékhoz . Ezek ekkor csak kezeletlenek legyenek, mivel a héja rajta marad. Ha azt szeretné, hogy a megajándékozottak minél kevesebb munkája legyen, akkor természetesen a szárított narancshéjat részesíti előnyben.

Forralt bor fűszerkeverék – az összetevők

A keverék 750 ml vörösborhoz elegendő (száraz)

 • 2 csillagánizs
 • 1 evőkanál szárított narancshéj, nem felaprítva
 • 25 g nádcukor
 • 5 szegfűszeg
 • 2 szem szegfűbors
 • 3 kardamom gubó
 • 1,5 fahéjrúd
 • 1/2 kanál ánizs
 • 1 kis csipet szerecsendió

Készítsünk saját forraltbor-fűszert – így kell csinálni

 1. A csillagánizst, a szegfűszeget, a szegfűszeget, a szegfűborsot, az ánizst és a kardamomot tegye mozsárba, és törje össze kissé a fűszereket. Nem szükséges a fűszereket finomra őrölni, csak egy kicsit törjük össze őket. Öntse ezt a keveréket egy teafilterbe.
 2. Öntse a vörösbort egy lábasba, és óvatosan melegítse fel. A bor ne forrjon fel!
 3. Most adjuk hozzá a nádcukrot a borhoz, és hagyjuk feloldódni. Ezután keverje bele a csipetnyi szerecsendiót, és adja hozzá a fahéjrudakat.
 4. Most már egyszerűen csak tegye a teafüveget a fűszerekkel együtt a serpenyőbe, csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja a forralt bort 20-30 percig áztatni.
 5. Ha szeretné, most már adhat hozzá még egy kis cukrot.

Forraltbor-fűszer ajándékba

Ha szeretnéd megörvendeztetni barátaidat, rokonaidat, ismerőseidet, akkor a hideg évszakban ajándékozd a fűszerkeveréket egy szép üveg vörös- vagy fehérborral együtt. Az, hogy milyen bort használsz, ízlés dolga. A keveréket dekoratív üvegbe vagy konzervdobozba is tehetjük, vagy használhatunk celofánzacskót. Természetesen szebben néz ki, ha a fűszerek valóban csak a mozsárban vannak összezúzva, és nem túl finomra őrölve. Különösen a kardamom esetében azonban fontos, hogy legalább zúzott legyen, mert így a kardamom illóolajai könnyebben szabadulnak fel és terjednek el.

A naturseife-und-kosmetik.de ajándékdobozokat is tudom ajánlani a házi készítésű forralt bor fűszerek ajándékozásához. Az ingyenes termékek letöltéséhez kattintson ide.

Megfelelő termékek a saját forraltbor fűszerkészítéséhez **

[amazon box=”B094JZXDG2″]

[amazon box=”B07TRWQ4MJ”]

[amazon box=”B076HMYNW5″]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API