Készítsd el a saját fürdőrudad – narancs és fahéj

DIY kozmetikumok - készítsd el saját fürdőadalékodat

Badestick selber machen

Narancsos és fahéjas fürdőpálca a száraz bőr intenzív ápolásához. A fürdőpálcikát néhány lépésben maga is elkészítheti.

Már megmutattam, hogyan készítheted el könnyedén a saját fürdőrudadat. További részleteket ebben a cikkben olvashatsz. Parfümériákban és drogériákban, valamint online is találsz ilyen stifteket. Általában 5 euró körüli összegbe kerülnek, ami határozottan sok. Mert ha magad készíted el a botot, akkor egy darab körülbelül 40-70 centbe kerül, attól függően, hogy mennyit költesz az összetevőkre 😉 A hozzávalók beszerzéséhez a
Dragonspice
tudok ajánlani, ahol nem csak zsírokat és olajokat, hanem minden illóolajat és gyógynövényt meg lehet vásárolni. Az alapanyagok ott is kaphatóak bio minőségben!

Narancsos-fahéjas fürdőpálcika

Narancs és fahéj – kiegyensúlyozott illatkombináció mind a fürdővízhez, mind bármilyen más alkalomra. Az illathoz egy parfümolajat választottunk, mégpedig aOrangentraum” a behawe-tól. A parfümolaj egyszerre gyümölcsös és fás illatú. A fahéj illata a fürdőpálcikában kizárólag a fahéjporból származik.

Ha inkább illóolajokat használ, természetesen narancsolajat is használhat. A fahéj illóolajat azonban kerülje, különösen terhesség alatt! Alternatívaként a narancs illóolaj és az enyhébb fahéjlevél olaj kombinációja is megfelelő.

A fürdőadalék receptjének másolása

 • 95 g szódabikarbóna
 • 45 g citromsav
 • 20 g kukoricaliszt
 • 10g nátrium-lauri-szulfoacetát (elhagyható)
 • 16g kakaóvaj
 • 2g mandulaolaj
 • Előszeretettől függően kb. 1-3g narancsos álomolaj vagy illóolajok (jobb kicsit takarékosabban illatosítani, a túl sok illat meglehetősen kellemetlen fürdéskor – de ez persze ízlés kérdése)
 • Fahéjpor

A fürdőpálcikákhoz szükséges formát reklámpartnernél** vásárolja meg:

[amazon box=”B0043SG2RA” template=”horizontal”]

A fürdőpálcikák gyártása

 • Mérjük ki a szódabikarbónát, a keményítőt és a citromsavat egy tálba, és alaposan keverjük össze. Ha az SLSA-t szeretné használni, akkor most tegyen fel egy arcmaszkot.
 • Mérje ki a felületaktív anyagot, és keverje bele a többi por összetevőbe (mindig arcmaszkkal dolgozzon tovább).
 • A kakaóvajat most már ki lehet mérni egy külön edényben. Olvasszuk fel vízforraló felett – kérjük, hogy ezt csak alacsony hőfokon tegyük. Most adjuk hozzá a mandulaolajat a vajhoz, és hagyjuk, hogy minden lehűljön kb. 40°C-ra (ideális esetben a zsíros keveréknek már ezen a hőmérsékleten kell lennie :-))
 • Az illóolajok erősen illékony komponenseket tartalmaznak, ezért az illatanyagot mindig 40°C alatti hőmérsékleten kell feldolgozni. A legjobb, ha az illatanyagokat közvetlenül a zsíros keverékhez adjuk.
 • A narancsos-fahéjas fürdőpálcikához bőséges mennyiségű fahéjport szórok a mellékelt szilikonformákba. Az alapot jól be kell fednie a pornak.
 • Most már hozzáadhatjuk a zsírokat a poros összetevőkhöz, és az egészet összegyúrjuk.
 • Egyszerűen nyomkodja a keveréket a formába, és hagyja kihűlni.

Ha ilyen pálcikaformát szeretne, használhatja az általam ebben a cikkben javasolt szilikonformákat. Kérjük, csak akkor vegyük ki a pálcikákat, amikor már nagyon kemények. Ezt a hűtőszekrényben kb. 2 órán belül megteheted. A fürdőpálcikák könnyen eltörnek a formából való kibontáskor, ami nagyon bosszantó – ezért mindig nagyon óvatosan dolgozzunk.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API