Karácsonyi ajándékok kreatív embereknek

Ajándékba adható DIY ötletek

selbst gemachte Badepraline mit Zimt

Már csak néhány hét van karácsonyig, és sokan valószínűleg már most azon gondolkodnak, hogy mit adjanak idén karácsonyi ajándékba. Mint minden évben, a házi készítésű ajándékok 2014-ben is nagy sikert aratnak. Legyen szó kekszről, csokoládéról vagy házilag kötött sálról, a lehetséges barkácsolt ajándékok listája hosszú. De különösen szépek az olyan házi készítésű kozmetikai termékek is, mint a fürdőgolyók, a fürdőcsokoládék és a szappanok. Bemutatjuk a legjobb DIY karácsonyi ajándékokat és egyéb ötleteket az ünnepi szezonra:

Készítsen saját fürdőszíveket és fürdőcsokoládékat

Aligha van egyszerűbb dolog, mint gyönyörű fürdőcsokoládékat készíteni saját kezűleg. Az a nagyszerű benne, hogy nem kell egyetlen formára szorítkoznod, hanem elkészítheted a fürdőcsokoládékat például szív alakban, formázhatod őket pálcika alakúra, de készíthetsz karácsonyi, állati vagy teljesen más motívumokat is. A fürdőcsokoládék általában szilárd zsiradékból, például kakaóvajból, sheavajból, mangóvajból stb., szódabikarbónából és citromsavból állnak. Az is hasznos, ha a fürdőcsokoládékhoz SLSA-t – nátrium-lauril-szulfoacetát -, mulszifánt vagy más felületaktív anyagot adunk. Ennek előnye, hogy a fürdőcsokoládékból származó zsír nem úszik fel a fürdővízre, és a kád nem marad zsíros a fürdés után.

Egyébként ugyanezen összetevőkből más termékek is készíthetők: Különleges házi ajándék karácsonyra a fürdőcsokoládé. A fürdőcsokoládé alapvetően ugyanaz, mint a fürdőcsokoládé, azzal a különbséggel, hogy a keveréket csokoládéformába töltjük. Szépen becsomagolva a fürdőcsokoládé remek barkács ajándék karácsonyra. De ne felejtse el a fürdőcsokoládét ekként felcímkézni, hogy elkerülje a félreértéseket.

Természetesena házi készítésű termékeket is szépen kell csomagolni, hiszen ez egyszerűen hozzátartozik a karácsonyhoz. A fürdőcsokoládékat, fürdőcsokoládékat, cupcake-eket és hasonlókat könnyen tölthetjük celofánzacskókba, amelyeket a házilag sütött kekszek esetében is használhatunk. Ha azonban a fürdőtermékek citromsavat is tartalmaznak, akkor jobb, ha PP (polipropilén) tasakot használunk, vagy légmentesen záródó üvegbe töltjük. Mivel a citromsav gyorsan reagál a levegőben lévő nedvességgel, ez megváltoztatja a fürdőtermékek megjelenését. Ezután gyorsan csúnyává, repedezetté és „pockossá” válnak. Az organza tasakok – amelyek számos színben és méretben kaphatók – és az interneten megrendelhető üres csokoládédobozok szintén remekül alkalmasak csomagolásra.

És itt van néhány tipp az ajándékba adható házi kozmetikumokhoz. A megfelelő képre kattintva megjelenik a kép alatti link, amely közvetlenül az ajándék elkészítésének útmutatójához vezet:

Készítsd el saját szappanodat és ajándékozd meg

Ha szappant szeretnél ajándékba adni, legkésőbb most érdemes elkezdened. A házi készítésű natúr szappannak legalább három hétig kell érnie. Ha ajándékba adja, jó ötlet lenne, ha a megajándékozott még két hétig hagyná a szappant. Ha azonban nincs elég idő a saját szappankészítésre, a szappannyakláncok, az olvasztott szappanok vagy a tusfürdőkrémek is remek ajándékötletek, amelyek rövid idő alatt elkészíthetők. Ezek készülhetnek vásárolt szappanrudakból vagy olyan házi készítésű szappanból, amely már van otthon.

Kérjük, vegye figyelembe! A házi készítésű kozmetikai termékeket valójában nem szabad minden további nélkül ajándékba adni. Kérjük, olvassa el ezt a cikket: DIY kozmetikumok ajándékozása.

Könyvek barkácskozmetikumokhoz és egyéb barkácstermékekhez

A barkácsolás a trend! Még az egészen fiatalok is egyre inkább érdeklődnek az olyan termékek, mint például a kozmetikumok saját maguk készítése iránt. Éppen ezért biztosan örömmel fogadják, ha karácsonyra könyvet kapnak! Összegyűjtöttünk néhány könyvtippet itt:

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API