Készítsd el saját fürdőbombádat – narancssárga fürdőbomba

Készítsd el a saját fürdőszeleted - DIY kozmetikumok

Besonders schön in der Weihnachtszeit: Orange und Zimt

Gyümölcsös fürdőzési szórakozás minden évszakban: A narancsos fürdőszelet nemcsak télen nyújt fürdőzési szórakozást és jó hangulatot. Gyümölcsös, friss illatával a fürdőszelet tavasszal és nyáron is használható. Önön múlik, hogy inkább illóolajokkal vagy parfümolajokkal dolgozik, de az illóolajok bizonyítottan hatással vannak az emberi pszichére. A narancs illóolaj hangulatjavító tulajdonságairól ismert. Emiatt a házi narancsos fürdőszelet kevésbé alkalmas egy esti relaxáló wellnessfürdőhöz. Jobb, ha egy energetizáló fürdőre vágysz – például a következő buli előtt 😉 Bár most az illóolajok dicséretét zengtem, én ebben a receptben parfümolajat használtam. De csak azért, mert volt még itthon egy remek narancsos parfümolaj: Orangentraum a behawe-tól! Igazán nagyszerű gyümölcsös illat, enyhe fás jegyekkel. Az illat házilag készített natúr szappanban is remekül érvényesül. Csak ajánlani tudom. A recept alapvetően hasonló, mint amit már bemutattam. Itt találod a„Készítsd el magad a fürdőszappanokat” című cikket további tippekkel, információkkal és beszerzési forrásokkal.

Készítsd el a saját fürdőszappanodat – narancsos fürdőszappan (fahéjjal vagy anélkül)

Ha ugyanazt a formát használod, mint én, akkor a receptből kb. 3 nagy fürdőrudat fogsz készíteni. Ezek a fürdőrudak igazán nagyok, és három teljes fürdőkádra elegendőek. Én egyszerűen minden egyes fürdés előtt levágok egy darabot a rúdból, majd feloldom a meleg fürdővízben. Azért választottam a nagy formákat, mert a rudakat ajándékba adtam, és így jobban néznek ki. Természetesen használhatsz kisebb formákat is, ideális esetben szilikon sütőformákat. Az ilyen szilikonformákból könnyen kivehető a fürdőadalék, és nem törik olyan gyorsan. És most itt a recept:

 • 78 g szódabikarbóna
 • 5g holt-tengeri só
 • 5g citromsav
 • 3g nátrium-lauriszulfoacetát (SLSA)
 • 6g kakaóvaj
 • 2g shea vaj
 • 1 – 2,5 g illóolaj vagy illóolaj, a narancs illóolaj jól keverhető a gyömbérrel (2:1 arányban). A parfümolaj ajánlást már fentebb megadtam.
 • 1-2 szárított narancsszelet
 • Ha szükséges, egy kis fahéj a shakerdobozból

És így készülnek a fürdőrudak

 1. Fogjuk a szárított narancsszeleteket, és vágjuk őket egy késsel vagy ollóval egyenlő negyedekre (előtte fertőtlenítsük!).
 2. Készítse elő a kívánt formákat, és helyezze bele a negyedelt narancsszeleteket. Ha fahéjjal szeretné elkészíteni a fürdőszeletet (különösen karácsonykor nagyszerű), előzetesen szórjon egy csipetnyi fahéjport a formákba.
 3. Most mérje ki az összes porított és szemcsés összetevőt, és keverje össze őket. SLSA használata esetén ne felejtsen el arcmaszkot viselni.
 4. Most alacsony hőfokon (bain-marie-ban vagy mikrohullámú sütőben) olvassza fel a kakaóvajat. Most adjuk hozzá a shea vajat, és keverjük a zsírokat homogén masszává.
 5. Most adjuk hozzá az olvasztott zsírokat a porított összetevőkhöz. Keverje bele az illatanyagokat, és gyúrja össze az egészet jól. A keveréknek nagyon nedvesnek kell lennie, de nem folyósnak. Nagyon könnyen tölthetőnek kell lennie a formákba.
 6. A rudaknak most néhány órán át hűlniük kell, hogy teljesen megkeményedjenek.
 7. A rudakat légmentesen záródó edénybe kell csomagolni, különben a levegőből nedvességet szívnak magukba, és elszíneződnek, törékennyé és „pockossá” válnak.

És most jó szórakozást a készítéshez és a fürdéshez!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

 1. Es ist auch gar nicht schwierig, sondern sehr einfach zu machen 😉 Danke für deinen Besuch!

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Milchbad selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Badeherzen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. Zart schmelzende Badepralinen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Baderiegel selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.