Készíts saját ízesített pezsgőspray-t – DIY kozmetikumok

Készítsd el a saját fürdőadalékodat

Kosmetik selber machen
Készítsen saját ízesített pezsgőt néhány hozzávalóból

Akár egy pihentető fürdőhöz, akár egy frissítő reggeli zuhanyhoz, az ízesített pezsgők igazi mindeneseknek számítanak, amelyeket könnyen elkészíthetsz magadnak. Ebben a cikkben megtudhatja, milyen gyorsan és egyszerűen készíthet saját ízesített pezsgőspray-t.

Saját ízesített pezsgőpezsgőt készítenél? Mik azok az ízesített pezsgők egyáltalán?

Nemcsak csodálatos illatuk van, de a vízben erős pezsgéssel oldódnak fel. Az Aroma Fizzies azonban nem olyan zsíros, mint más házi készítésű fürdőadalékok, mivel egyáltalán nem tartalmaznak zsírt. Az Aroma Fizzies vagy fürdőpezsgők ezért ideálisak a nyári hónapokban, amikor a túl zsíros fürdő inkább nem kívánatos. Elsősorban azonban a Fizzies-nek más a célja, mint a kádnak: a zuhanytálcába helyezzük őket. Zuhanyzáskor gyorsan feloldódnak, és kellemes illatot terjesztenek, amely – a választott illóolajtól függően – stimuláló, frissítő vagy relaxáló hatású lehet. Az olyan illatok, mint a menta, az eukaliptusz és mások reggel frissítő hatásúak, este a levendula, a rózsa vagy a bergamott biztosítja a szükséges relaxációt, a citrusfélék illóolajai, mint a citrom vagy a narancs pedig egyszerűen jó hangulatba hozzák Önt.

Készítsen saját aromapezsgőt – DIY kozmetika

A recept igazán egyszerű, a legtöbb hozzávaló akár a szupermarketben is megtalálható. Az illóolajok és szükség esetén gyógynövények vagy kozmetikai pigmentek megrendelhetőka Dragonspice

oldalon.

  • 100 g szódabikarbóna (a szupermarket sütőanyag-részlegében)
  • 50g citromsav (gyakran megtalálható a szupermarketekben vagy a drogériákban a vízkőoldó szerek között)
  • 50g keményítő (a szupermarket sütőanyag-részlegében)
  • Erős alkoholtartalmú alkohol, etil-alkohol
  • Illóolajok tetszés szerint (összesen körülbelül 5-6 csepp elegendő)
  • Tetszés szerinti kozmetikai színezék vagy por alakú ételfesték (a színezék nem tartalmazhat vizet)

1. Az ízesített pezsgő elkészítéséhez nem kell mást tennie, mint kimérni a szódabikarbónát, a citromsavat és a kukoricakeményítőt, majd összekeverni őket. Ezt a legjobb, ha kézzel csinálod. Kesztyű használata ajánlott. Ezután adjuk hozzá az illóolajokat, és egy szagvizsgálat után adjunk hozzá néhány cseppet, ha szükséges. A pezsgőnek intenzív, de nem kellemetlenül erős illatúnak kell lennie. Kívánság szerint fűszernövényeket, pigmenteket vagy ételfestéket is hozzáadhatunk.

2. Végül cseppenként adjuk hozzá a magas alkoholt (én 96%-os etil-alkoholt használok) a többi összetevőhöz. Most mindent jól össze kell gyúrni. Cseppenként adjuk hozzá az alkoholt, és jól gyúrjuk, amíg egy újabb cseppet nem adunk hozzá. A keveréknek a végére kissé gyúrhatónak és tömöríthetőnek kell lennie.

Die Masse für die Aroma Fizzies sollte leicht formbar sein.
Az ízesítő pezsgőkhöz való keveréknek könnyen formázhatónak kell lennie

3. Most már az Aroma Fizzies keveréket a kívánt formákba lehet nyomkodni. Fontos, hogy a keveréket nagyon erősen nyomjuk bele. A fizzies ugyanis csak akkor fog összeállni, ha a keveréket összenyomjuk. Körülbelül 4-5 óra elteltével lehet őket kivenni a formából.

Vigyázat: A legjobb, ha az ízesített pezsgőt légmentesen záródó edényben tároljuk, különben a citromsav reakcióba léphet a levegőben lévő nedvességgel. Ez csúnya, pattanásos kinézetű ízesített pezsgőkhöz vezetne.

Arra is ügyelnie kell, hogy a forma, amelybe a pezsgőspirulákat nyomja, teljesen száraz legyen. Az összetevők ugyanis azonnal reakcióba lépnek a nedvességgel, és a pezsgő felemelkedik.

A zsírmentes fürdőpezsgő ugyanilyen könnyen elkészíthető: Készítse el saját zsírmentes fürdőpezsgőjét

Kosmetik selber machen Készítsd el saját ízesített pezsgőspirulát néhány hozzávalóból[/kaptány]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

  1. Sehr cool. Schön zum verschenken und selbst genießen. Tolle Tipps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*