Készítsen saját kecsketejes szappant (pálmaolajmentes)

Seife mit Ziegenmilch selbst herstellen

Saját kecsketejes szappan készítése Saját kancatejes szappan készítése

Bársonyosan puha bőr mosás után? A tejes szappanokkal ez nem probléma, hiszen a krémes természetes szappanok, amelyek víz helyett tejjel készülnek, nagyon táplálják a bőrt. A kecsketejes szappanok különösen ajánlottak, mivel ezek a természetes szappanok ellensúlyozzák a bőr olaj- és nedvességvesztését, nyugtatják, és még a gyulladásoknál is hasznosak lehetnek. A kecsketej emellett számos különböző vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, sőt, képes regenerálni és feszesíteni a bőrt. A kecsketejes szappan ezért különösen ajánlott a száraz és érett bőr számára, de a pikkelysömörben vagy neurodermitiszben szenvedők is hasznát veszik a kecsketejes szappan használatának. Tehát sok jó ok arra, hogy saját kecsketejes szappant készítsen.

Ebben a cikkben többet olvashatsz a kecsketejről és a többi tejfajtáról, amelyekből saját szappant készíthetünk.

Szappanrecept: Készítsd el saját kecsketejes szappanodat!

Mint minden szappanreceptnél, itt is feltételezem, hogy már van tapasztalatod a szappankészítésben. Ha ez nem így van, kérjük, előbb olvassa el az e-könyvemet , és előzetesen tájékozódjon a szappankészítésről és az összetevőkről.

Kecsketejes szappan:

Tipp**: A zsírokat és olajokat, valamint egyéb kiegészítőket a Dragonspice.de natúr termékboltbanszerezheti be!

Készítsen saját kecsketejes szappant – így készítse el!

A kecsketejes szappan készítésekor nagyon fontos, hogy a tejet lefagyassza, hogy megakadályozza a túlmelegedést. Először is öntse a tejet jégkockaformákba, és tegye őket egy éjszakára a fagyasztóba. A szappan ezután másnap elkészíthető. A szappant ezután a biztonsági szabályok betartásával lehet így elkészíteni:

1. A NaoH-ból és a kecsketej jégkockákból lúgoldatot készítünk. Ezt aztán jól le kell hűteni, ideális esetben 30°C körüli hőmérsékletre.

2. Közben felolvasztjuk a kókuszolajat és a margarint. A shea vajat csak akkor adjuk hozzá, ha már levettük a serpenyőt a tűzről. Most már magától el fog olvadni a forró zsírokban.
Ezután adja hozzá a növényi olajokat a serpenyőben lévő zsírokhoz, és hagyja, hogy a zsíros keverék kb. 30°C-ra hűljön.

3. Amint elérte a kívánt hőmérsékletet, a két fázist a szokásos módon összekeverheti és összekeverheti. A szappanos keveréket botmixerrel sűrítse be.

4. Most adjuk hozzá a jéghideg tejszínes túrót a szappanragasztóhoz, és alaposan keverjük bele.

5. A keveréket most már csak a szappanformába kell tölteni és lefedni. Érdemes lemondani a szigetelésről, és a szappanformát a lehető leghűvösebb helyre tenni.

6. A szappanformázás után körülbelül 6 hetet adjon a szappannak, hogy megérjen.

Tipp: Ha szeretne más kecsketejes szappanokat is kipróbálni, akkor próbálja ki a sós kecsketejes szappant, vagy főzze ki a virágillatú kecsketejes szappant.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API