Készítsen saját gyógynövény tasakokat vagy fürdő tasakokat

Készítsen saját gyógynövényes tasakokat a fürdőben és a szoba illatosítására.

Gyógynövény tasak
Egyszerűen készítsen saját illatos és gyógynövényes tasakokat © Bernd Rehorst - stock.adobe.com

Amikor odakint hideg és kellemetlen az idő, vagy amikor egy stresszes nap után wellness-szünetre és jó közérzetre vágyunk, egy pihentető fürdő pont megfelelő. Fürdőadalékként nemcsak a patikákban és szupermarketekben kapható szokásos késztermékek alkalmasak, hanem természetes alapanyagokból magunk is elkészíthetjük: A tengeri só, a gyógynövények vagy a szárított virágok nemcsak a bőrt és a lelket simogatják, hanem értékes összetevőik gyógyító és tápláló hatással is bírnak. Mindent egy fürdőzacskóban, más néven gyógynövényzacskóban egyesítünk. És természetesen elkészítheti saját gyógynövényes tasakját is.

Készítse el saját gyógynövényes tasakját

Ahhoz, hogy a természetes fürdő összes összetevője ne úszkáljon a fürdővízben, és ne dugítsa el esetleg a lefolyót utána, egyszerűen praktikus szövetzacskókba varrhatja a fürdőadalékokat. Így egyszeri használatra alkalmas kis csomagok jönnek létre, amelyek csodálatos ajándékok és ajándéktárgyak is lehetnek. Megmutatjuk, hogyan készítheti el könnyedén maga ezeket a kis gyógynövényes tasakokat, és azt is eláruljuk, hogy mely gyógynövények és virágok gyógyító hatásúak fürdőadalékként használva.

Készítsen saját gyógynövényes tasakokat – így kell csinálni

Készítsd el! A kis tasakokhoz mindössze néhány szövetdarabra, egy varrógépre és szárított virágokra, gyógynövényekre vagy tengeri sóra van szükséged. Az, hogy színes vászonanyagot, esetleg függöny- vagy finom tüllszövetdarabkákat használsz-e, az egyéni ízlésedtől függ. Az anyag azonban ne legyen túl vastag és kemény, hogy a víz könnyen fel tudja oldani az illóolajokat. A szövetet négyzet alakúra, téglalap alakúra vagy kör alakúra vághatja – ahogyan önnek tetszik.

Varrja meg! Egyszerűen hajtsa a kiválasztott fürdőadalékokat a kivágott szövetbe (alább talál megfelelő javaslatokat a lehetséges gyógynövényekre), és varrja össze végig varrógéppel. A varrások gondos kikészítése nem feltétlenül szükséges – a zacskók eldobhatóak. Ha a gyógynövényes zacskókat ajándékba szeretné adni, természetesen díszítő öltésekkel díszítheti őket, vagy gondosan szegélyezheti a szövetet, mielőtt összevarrja őket.

Díszítsd fel! A szövetzacskókat szalagokkal díszítheti, vagy egy kis ajándékcédulát ragaszthat az összetevőkkel vagy az ajánlott felhasználással. például „Lazító fürdőhöz” vagy „Forró fürdő, ha megfázott”.

Fürdőadalékok ápolnak és gyógyítanak

És mi kerül a gyógynövényes tasakokba? Amikor virágokat és gyógynövényeket adunk a fürdővízhez, a bennük lévő illóolajok nemcsak a meleg vízben, hanem a felszálló gőzökben is természetes módon szabadulnak fel. Ezeknek a természetes fürdőadalékoknak az összetevőivel nem csak a bőr érintkezik, hanem belélegezve is. A felhasznált összetevőktől függően a fürdő tehát nemcsak testápolásra, hanem belső egészségügyi kezelésekre is használható. Íme néhány javaslat, hogy mivel töltheti meg a gyógynövényes tasakokat:

  • Akakukkfű különösen népszerű a megfázásos időszakban, köptető és antibakteriális hatású, és csillapítja a köhögést
  • Arozmaring serkentő hatású, és beindítja a keringést
  • Akamilla segít a bőrproblémákon, viszketésen és ekcémán
  • A körömvirág pozitív hatással van a foltos bőrre
  • A rózsaszirmok enyhítik a gyulladást, és nyugtató illatuk jót tesz a léleknek
  • Alevendulavirágot stressz, idegesség és feszültség ellen használják, és fejfájás esetén is nagyon hasznos lehet
  • A tengeri só számos értékes ásványi anyagot tartalmaz, mint például magnéziumot, kalciumot és káliumot, ezért mindig ajánlott bőrápoló alapfürdő-összetevőként

Készítsen saját fürdőzacskókat ajándékba vagy díszítésre

KräutersäckchenA szépen varrott és dekoratív anyaggal díszített gyógynövényes tasakok természetesen a fürdőszobában is használhatók dísztárgyként. Az illatosított tasakok hosszú ideig kellemes illatot árasztanak, amely gyengéd nyomkodással és gyúrással ismét fokozható. Ha egyáltalán nem szeretsz varrni, használhatsz szép, húzózsinórral ellátott tasakokat is, például organza tasakokat. Én is ezt tettem a fürdősóimmal .

És még két tipp:

1. Egy gyors, spontán gyógynövényes fürdőhöz használhatsz a kereskedelemben kapható teafiltereket is, és készíthetsz magadnak fürdőteát.

2. A megfelelő gyógynövényeket és illóolajokat a
Dragonspice oldalon találod.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API