Készítsen saját illatos tortákat vagy ízesített olvadékokat

Készítsen illatos ajándékokat magának

Aromamelt

Egy kis viasszal és kedvenc illatanyagával gyorsan, könnyen és egyszerűen elkészítheti saját illatosított olvadékát. A szép és illatos illatosított viaszok remek ajándéknak is megfelelnek karácsonyra vagy bármilyen más alkalomra. Itt talál útmutatást a saját illatosított olvadékok elkészítéséhez, tippeket a felhasználásukhoz, és természetesen további ötleteket a barkácsprojekthez.

Mi is az az illatosított tarts, illatosított olvadék vagy ízesített olvadék?

Az illatosított tarts, illatosított viasz, illatosított vagy aromaolvadék, vagy akárhogy is nevezzük a kis illatosított viaszokat, mind ugyanazt a célt szolgálják. A kereskedelmi forgalomban kapható illatlámpa párologtató táljába kerülnek, amelyet általában vízzel és néhány csepp illatolajjal töltenek meg. Ha ezután meggyújtjuk a gyertyát, a viasz felmelegszik és megolvad. Ezáltal felszabadul a kiválasztott illatanyag, és eloszlik a szoba levegőjében.

Ha most azon tűnődik, hogy mire jó ez az egész, nézze meg az illatolvadék előnyeit a folyékony szobaillatosítókkal szemben:

Az illatosított kátrányok előnyei a vízzel/illatosított olajjal való párologtatással szemben az, hogy az aromamelegítők hatékonyabbak, nem párolognak el, és szépen is néznek ki. Ezért házi készítésű ajándéknak is ideálisak. Töltheti őket egy dekoratív tégelybe, vagy közvetlenül egy csinos illatlámpába. A házi készítésű illatviaszokat a legjobb, ha házi készítésű díszdobozba csomagolod. A naturseife-und-kosmetik.de weboldal letöltési termékei között találhat kinyomtatható sablonokat, ahol például a dekoratív hajtogatott dobozok ingyenes sablonként állnak rendelkezésre.

Készítse el saját illatosított olvadékát

Sok út vezet Rómába, és sok lehetőség vezet a dekoratív illatosított olvadékokhoz. Elvileg csak két összetevőre van szükség, nevezetesen viaszra és illóolajra vagy illóolajra.

Használhat például szójaviaszt, repceviaszt, paraffinviaszt vagy méhviaszt. Ha színesen szereted, az aromaviaszokat különböző pigmentekkel is színezheted. Ügyelj arra, hogy a pigmentet keverés közben add hozzá, majd azonnal hűtsd le a formákat. Ez megakadályozza, hogy a pigmentek elsüllyedjenek.

Egyébként ezt már sok blogon és honlapon olvastam, úgyhogy most muszáj leszögeznem: A pigmentek nem oldódnak. Sem zsírban, sem vízben. Csak diszpergálódni tudnak, de oldódni biztosan nem. A színezékek viszont oldódnak, ezért krémekben, testápolókban, arctonikban és egyéb termékekben előszeretettel alkalmazzák őket.

És így készülnek az illatkrémek vagy az aromakeverékek

Szívesen adok itt egy példareceptet, de természetesen más viaszt is használhatsz. Az én illatolvadékaim méhviaszból és jelen esetben levendula illóolajból készülnek. Speciális illatviasz vagy tortaformákat használtam. Használhat azonban csokoládé- vagy szilikonformákat is.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B073WWWYVVW”]

[amazon box=”B08NT2KR2W”]

Csak arra ügyeljen, hogy a formák ne legyenek túl nagyok, és az aroma viaszok jól illeszkedjenek egy szabványos illatosító lámpa táljába. És ez így készül:

 1. Először is olvaszd meg a viaszt egy bain-marie-ban vagy mikrohullámú sütőben.
 2. Ezután adjunk hozzá egy jó adag illóolajat vagy illóolajat. Én általában a felhasznált viasz mennyiségének körülbelül 3-8 százalékát használom. Az azonban, hogy mennyi illatanyagot használsz, a személyes preferenciáidtól is függ.
 3. Az illóolajat mindig keverés közben kell hozzáadni, különben a viasz újra megszilárdulhat.
 4. Ha szükséges, ezután hozzá lehet adni egy pigmentet, és erőteljesen belekeverni.
 5. A színezett és illatosított viaszt ezután formákba öntjük, és a lehető leghamarabb lehűtjük.
 6. A formázást körülbelül 30 perc elteltével kezdhetjük el.
Duftmelts selber machen
És így néznek ki az én illatosított olvadékaim

Az illatos olvadék használata

 1. Az illatosított viaszt tegyük az illatlámpa száraz, tiszta táljába, és soha ne adjunk hozzá vizet!
 2. Gyújts meg egy illatmentes tealámpát, és helyezd az illatlámpa tálkája alá.
 3. Lazítson és élvezze.
 4. Az eltávolításhoz egyszerűen hagyja kihűlni a viaszt, majd a tálat néhány percre tegye a fagyasztóba.
 5. A viasz most már könnyen eltávolítható.
Aromamelt

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

4 Comments

 1. Hallo Svenja,

  das sind spezielle Formen für Seifensieder, etc. Die sogenannten Milkyway Molds. Diese bekommst du in einigen Seifen- und Seifenformenshops. Sofern du über Google nicht fündig wirst, kann ich dir gerne weiterhelfen 😉

  LG Steffi

 2. Hallo Kerstin,

  Kühlschrank reicht. Oder, wenn im Herbst / Winter nach draußen stellen 😉

  LG Steffi

 3. Tolle Idee, muss ich unbedingt mal ausprobieren ! Deine sind wirklich wunderschön geworden, sehen aus, wie gekauft 😉
  Eine Frage hätte ich allerdings noch : Was versteht man unter kaltstellen ? Einfach nur Kühlschrank oder doch Eisfach ?

  LG Kerstin

 4. Eine sehr schöne Idee und Anleitung. Danke dafür
  Was hast du für eine Form verwendet? Die ist klasse!
  Viele Grüße, Svenja

1 Trackback / Pingback

 1. Raumdüfte für Körper, Geist und Seele | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.