Gyermekszappanok – szappankészítés gyerekekkel

Biztonságos szappankészítés gyerekekkel

Seife herstellen mit Kindern
Reszelőszappan, szappanlabdák, glicerines szappan - sokféleképpen lehet szappant készíteni a gyerekekkel.

Kézműveskedés karácsony előtt – A karácsony előtti időszakban a legjobb dolog a hangulatos otthoni kézműveskedés. A gyerekek különösen szeretik a közös alkotásokat. A szülőkkel együtt kézműveskedni a nappali melegében, és új anyagokat, színeket és technikákat felfedezni – ez mindig nagyszerű szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt! És a gyerekekkel együtt is könnyű szappanokat készíteni, hiszen a szappankészítésnek számos biztonságos módja van. Szappankészítés gyerekekkel? Itt tippeket és ötleteket talál a biztonságos szappankészítéshez!

Felelős kísérletezés gyerekekkel – szappankészítés gyerekekkel

A szappanfőzés egyértelműen nem tartozik gyermekek kezébe! A lúg, a forró folyadékok és minden más, a szappankészítéssel kapcsolatos dolog kezelése túlságosan veszélyes! A szappankészítés még felügyelet mellett is csak idősebb és felelősségteljes gyerekek számára érdekes – nagyon fontos, hogy nagyon óvatosan vezessük be őket az anyagokba és a technikákba!

Saját szappankészítés gyerekekkel – A színes gyermekszappanműhely

Mindazonáltal a szappannal való foglalkozás nem kell, hogy tabu legyen a kisgyerekek számára: A kész túrószappan, a szappanmaradékok vagy a reszelt szappan segítségével még mindig rengeteg mindent el lehet készíteni, és semmi sem áll a gyerekekkel való szappankészítés útjában.

Tehát nem magáról a szappankészítésről van szó, hanem a szappan formázásáról, a textúrával és a színekkel való kísérletezésről – ez biztonságos és nagyon szórakoztató. Ráadásul csodás illata van… a gyermekszappanműhely minden érzékszervet megmozgató élmény, ahol sokat lehet tanulni is.

Szappanok formázása – csak vízzel!

Itt bemutatunk egy olyan technikát a kis szappanok formázásához, amelyhez még forró főzőlap sem szükséges! Szappanrudak (vagy szappanmaradékok! vagy praktikus kész szappanpelyhek), konyhai reszelő, formák és egy kis víz – ennyi kell hozzá!

A kész kis szappanokat pedig szépen becsomagolva, büszkén ajándékozhatjuk meg szeretteinket házi készítésű karácsonyi ajándékként!

Kinderseifen herstellen Házi készítésű gyerekszappanok – remek ajándékötlet![/kaptány]

Házi készítésű szappanok alapanyaga

  • Szappanrudak / szappanmaradékok / szappanpelyhek
  • Szappanfesték / ételfesték (ha a szappanok nem színezettek)
  • Konyhai reszelő
  • Tál
  • Szilikon jégkocka / praliné formák
  • Kekszvágó
  • Vízpermetező / vízporlasztó
  • Kérésre: parfümolajok vagy illóolajok

A Dragonspice Naturwaren-nél minden elképzelhető illóolajat nagyon olcsón megvásárolhat – Kräuter, Harze, Öle hochwertig!

Szappankészítés gyerekekkel – így megy ez

① Először is, aprítsuk fel a szappanrudat egy konyhai reszelő segítségével, és tegyük egy tálba. Még egyszerűbb, ha egyszerűen kész szappanpelyhet használsz, amely különböző mennyiségben kapható a Creativ Discountnál (a bolt linkjét alább találod).

② Ahhoz, hogy a szappanpelyhek formázható állagúvá váljanak, adjon hozzá vizet. Ebből azonban csak nagyon kevés kell – itt jön a képbe a vízpermetező: a finomra porlasztott vízcseppek megnedvesítik a szappanrészecskéket. Először adjon hozzá egyetlen permetet, majd gyúrja össze a kezével.

③ Most már viszonylag gyorsan észre fogja venni, hogy a textúra puha és formázható. Ha még mindig túl morzsalékos, adjon hozzá még egy kis vizet.

④ A puha keveréket most töltse szappanformákba. Itt különböző lehetőségek vannak. A kis szilikonformák különösen alkalmasak. De a szappanos keveréket kidobott kekszformákba is bele lehet gyúrni! Szintén szép és különösen egyszerű: sodorjon kis golyókat a kezében! A golyókat akár egy erős szalaggal is felkötheted, hogy később felakaszthasd őket a fürdőszobában.

Tipp: Ha van kedved, egy kis tál levendulavirággal is elláthatod: Ezeket a gyerekek belegyúrhatják a szappanba – így illatos levendulás szappant készíthetnek… Ha a maradék szappan még nem illatosított, akkor illóolaj vagy parfümolaj hozzáadása is jó ötlet. Hiszen a gyerekek szappanjának is jó illatúnak kell lennie. Parfümolajok és/vagy illóolajok keverésekor használjon eldobható kesztyűt!

⑤ A formázott szappanokat a legjobb, ha egy éjszakán át a formában hagyjuk, hogy megszilárduljanak. Másnap kis odafigyeléssel könnyen eltávolíthatóak. Kérjük azonban, számoljon egy-két hét száradási idővel.

⑥ Mit szólna egy csinos csomagoláshoz? Például egy kis organza tasakkal, vagy esetleg házilag készített szappanos dobozokkal a letöltési területünkről?

A gyerekekkel való szappankészítéshez további ötletek közé tartozik az egyszerű olvasztásos módszer , és természetesen a színes öntött szappanok készítése. Itt pedig szép gyermekformázott szappanok elkészítéséhez találsz útmutatást. Egy másik jó és kreatív ötlet a saját szappankészítéshez: szappannyakláncok készítése. A hengerelt, öntött szappanok nagyon egyszerűek, jól néznek ki, és mégis nagyon gyorsan elkészíthetők.

Tipp: Még egyszerűbb, ha kész szappanpelyhet használsz. Így nem kell lereszelnie a szappanrudakat, és rögtön neki is láthat:

Képes útmutató és ötletek a gyermekekkel való szappankészítéshez

Seife mit Kindern selber machen

Seifenstern DIY Seife selber machen mit Kindern

Seifenball DIY

Seifenfisch DIY Kinderseifen

Kinderseifen selber machen

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API