Készítsen saját szappant – milyen szappanformákat használhat

Készítsen saját szappant és a megfelelő szappanformákat

Szappanforma
Egy ilyen blokkformát könnyedén elkészíthetsz magadnak.

A szappankészítés egy nagyon kreatív hobbi, amely számos lehetőséget kínál. Nemcsak a szappant készítheti el saját kívánságai szerint a textúra, a szín és az illat tekintetében, hanem a szappan formáját is variálhatja. A tipikus tömbformák mellett, amelyek az egyik leggyakrabban használt szappanformák közé tartoznak, a szappanragasztó praktikus egyedi formákba is önthető. Vannak speciális szappanformák, amelyeket az interneten lehet megvásárolni. Azonban eldobható tárgyak, például krémsajtos dobozok stb. is használhatók szappanformaként. Ez a cikk elmagyarázza, hogy milyen formákat használhat, és mire kell figyelnie.

Szappankészítés magad – melyik szappanforma a megfelelő?

A szappanforma kiválasztása a legtöbb szappankészítő számára az egyik legfontosabb pont a szappankészítés során. Hiszen egy szép forma igazán sokat számíthat, és igazi benyomást kelthet. Vannak a piacon speciális szappanformák, amelyek természetesen ideálisak. Én személy szerint azonban nagyon szeretem a klasszikus szilikonformákat, amelyeket sütéshez is lehet használni. Az ilyen szilikonformák választéka óriási: legyen szó virágokról, szívekről, csillagokról vagy egy egyszerű kenyérsütőformáról, ezek a szilikon sütőformák valóban ideálisak a szappankészítéshez. Előnyük, hogy a szappan később nagyon könnyen formázható.

A rugalmatlan formáknál gyakran felmerül az a probléma, hogy a natúr szappan megtapad és nehezen jön ki a formából. Erre is van azonban egy trükk: ha a szappan odaragad a formához, nem kell tönkretenni sem a formát, sem a szappant. A formát és a natúrszappant egyszerűen beteheti a fagyasztóba néhány órára. Ha ezután kiveszi a formát, és rövid ideig otthagyja, a szappan általában magától kijön a formából.

Szilikonformák – amit szem előtt kell tartania

Gyakran előfordul azonban, hogy a kis szilikonformákban a szappan nehezen éri el a gélfázist. Ennek oka, hogy a formák vékony faluk miatt nem termelnek többlethőt. Ezért különösen fontos, hogy ezeket a szappanformákat szigeteljük – más szóval, hogy jól becsomagoljuk és letakarjuk őket. Az is tanácsos, hogy a formákat röviddel a szappanragasztóval való megtöltésük után tegyük be a sütőbe, körülbelül 50 °C és legfeljebb 80 °C közötti hőmérsékleten. Hagyja őket ott körülbelül 60-90 percig. Ez az időtartam elegendő ahhoz, hogy elősegítse a gélfázis kialakulását.

Készítsen saját szappant joghurtos edényekkel és társaival.

Egy másik alternatíva a krémsajt, túró, joghurt és más tejtermékek tárolására szolgáló edények, amelyek szintén vonzó és mindenekelőtt praktikus formájúak. Használhatók gyümölcslé- vagy tejesdobozok is, amelyeket egyszerűen hosszában fel lehet vágni. Így egy szép blokkformát készíthet, ami még csak nem is kerül semmibe. Az alapos szigetelés is fontos ezeknél a házi szappanformáknál, hogy a szappan jól megdermedjen.

Készítsen saját szappant speciális szappanformákban

Eine solche Blockform kann man einfach selber machen.
Egy ilyen blokkformát könnyedén elkészíthetsz magadnak

Ha valami profibbat szeretnél, akkor az interneten vásárolhatsz speciális szappanformákat. Szép választékot találsz például a Dawandán, a
kozmetikai kellékek rovatában. A professzionális tömbformák több tömbnek is helyet adnak, így akár 10 kg szappant is készíthetsz egy menetben. Magánhasználatra természetesen elegendőek a kis formák is, amelyekbe 500g és 1,5kg közötti szappanragasztó fér. Ön is könnyen elkészítheti saját blokkformáit. A barkácsáruházban egyszerűen a kívánt méretre vágatott, úgynevezett beton zsaluzólemezeket vagy műanyaggal bevont forgácslapot is beszerezhet. Adjon hozzá menetes rudakat és szárnyas csavarokat, és pillanatok alatt elkészül a saját, házilag készített szappanblokk-formája. Ehhez csak mérsékelten képzettnek kell lennie.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. Die Naturseife ausformen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.