Kakukkfű illóolaj

Kakukkfű (Thymus vulgaris) természetes szappanokban és kozmetikumokban

Készítsen saját kakukkfű szappant

A kakukkfű ismerős számunkra a házi kertekből és a saját konyhánkból. Az örökzöld növény eredetileg a mediterrán térségből származik. A kakukkfű illóolajat a gyógynövényből desztillálják. Kis óvatossággal kozmetikai termékekben is felhasználható.

Kakukkfű illóolaj

A kakukkfű illóolajat a kakukkfű gyógynövény vízgőz-desztillációjával nyerik. Erős, fűszeres és gyógynövényes illata van, és jól harmonizál a virágokkal, fákkal és gyümölcsökkel. A kakukkfűolaj segít megfázás és kimerültség esetén, emeli a vérnyomást, és görcsoldó hatású a gyomor- és bélfertőzéseknél. Ha a hátunk feszült, a kakukkfűolaj hozzáadása a masszázsolajhoz segíthet a vérkeringés fokozásában, és így ellensúlyozhatja a feszültséget.

Kakukkfű illóolaj a bőrápolásban

Szappanokban és más bőrápolási termékekben a gyulladáscsökkentő hatása, amely a timol összetevőnek köszönhető, segít a pattanások és a pattanások esetén. Azt is mondják róla, hogy képes normalizálni a zsíros bőr állapotát, serkenti a bőr vérellátását és serkenti a sejtképződést. Jótékony hatásai ellenére a kakukkfű illóolajat csak takarékosan szabad használni, mivel irritáló hatással lehet a bőrre.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Thymus Vulgaris virág/levél olaj
  • Botanikai név: Thymus vulgaris
  • Kivonás: Gőzdesztilláció
  • Növényi rész: Gyógynövény
  • Harmónia más illatokkal: Jól illeszkedik virágillatokhoz, fákhoz, gyümölcsökhöz és természetesen más gyógynövényes illatokhoz.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: Az illatjegyek nem tartalmaznak illatanyagot, de az illatjegyek nem tartalmaznak illatanyagot: Kakukkfű csak takarékosan használható, mivel nagy mennyiségben mérgező. Nem alkalmas allergiásoknak, epilepsziásoknak vagy magas vérnyomásban szenvedőknek.
  • Használata bőrápolásban: Bőrápoló termékekben és szappanokban a tisztátalan, zsíros bőr ellen és a vérkeringés fokozására. Kérjük, nagyon takarékosan használja.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Gyógynövények és illóolajok saját szappankészítéshez vagy fürdőadalékok, bőrradírok, krémek stb. készítéséhez a következő címeken kaphatók
Dragonspice Naturwaren – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API