Készítsen saját gyermekfürdő bombákat – buborékos és habos

DIY fürdőbombák gyerekeknek

Készítsen saját gyermekfürdőtörülközőt
© Készítsen saját természetes szappant és kozmetikai fürdőbombákat

Színesek és szórakoztatóak, fürdés közben ápolják a gyermekek érzékeny bőrét, és habosra és buborékosra oldódnak: a gyermekfürdőbombák remek szórakozást nyújtanak a fürdőzéshez. Itt elmagyarázzuk, hogyan készítheti el saját gyermekfürdőbombáit. Természetesen nagyon könnyű és egyszerű, és a DIY fürdőbombákhoz csak néhány összetevőre van szükséged.

Készítsen színes gyermekfürdőbombákat saját maga

A színes gyermekfürdőbombák elkészítéséhez szükséged lesz citromsavra (a pezsgőhatás érdekében), szódabikarbónára, hagyományos kukoricalisztre, tápláló tejporra, gyermekeknek való illóolajra vagy illóolajra, valamint egy kompatibilis felületaktív anyagra és egy szilikonformára. Választhatsz tetszés szerinti díszítéseket is, például színes cukorszórót, kis mályvacukrot, cukorgyöngyöket vagy fürdőkonfettit. Ha édességet szeretne dekorációként használni, kérjük, mindig hívja fel a gyerekek figyelmét arra, hogy a fürdőbombák fürdésre és nem szunyókálásra szolgálnak!

DIY fürdőbombák gyerekeknek – ezekre az összetevőkre van szükséged

 • 200 g szódabikarbóna
 • 70 g citromsav
 • 50 g SCI felületaktív por vagy SLSA ugyanilyen mennyiségben
 • 50 g kakaóvaj
 • 30 g tejpor (teljes tej, kancatej, kecsketej)*
 • 30 g kukoricakeményítő (kukoricaliszt)
 • 20-30 csepp illóolaj** vagy allergénmentes parfümolaj (nekünk jobb, mert a gyerekeim nem szeretik az illóolajokat)

* megfelelő vegán alternatíva lehet a kókusztejpor vagy a mandulafehérje tejpor.

** Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden illóolaj alkalmas gyermekek számára

Szükséged lesz még egy szilikonformára, egy nagy tálra az összetevők összekeveréséhez, egy grammra pontos konyhai mérlegre, kanalakra az összetevők tiszta eltávolításához és egy arcmaszkra (a jelenlegi koronavírusos helyzetben úgyis mindannyiunknak van otthon). Javaslom továbbá az eldobható kesztyűk viselését.

És így készülnek a Badetalerek

Először is, szerezzük be a hozzávalókat. A legtöbb hozzávalót a Dragonspice-tól rendeltem, de az Amazonon is nagy a választék – és a szállítás nagyon gyors.

Minden készen áll, és szeretnéd magad elkészíteni a gyerekfürdőbombákat? Akkor készen állsz az elkészítésre:

 1. Készítsd elő az összes hozzávalót, egy nagy keverőtálat, a mérleget és a kanalakat.
 2. Vegye fel az arcmaszkot és a kesztyűt.
 3. Mérje le az SCI-t vagy SLSA-t közvetlenül a keverőtálba. Nagyon poros, ezért csak arcmaszkkal dolgozzon.
 4. Mérjük ki a szódabikarbónát, a citromsavat és a tejport, és fokozatosan öntsük a tálba.
 5. Most nagyon óvatosan keverje össze. A felületaktív anyag ebben a szakaszban még poros lesz, ezért ne vegye le az arcmaszkot.
 6. Mérjük a kakaóvajat egy kis tálba vagy csészébe, és olvaszd fel a mikrohullámú sütőben vagy a bain-marie-ban. Győződjön meg róla, hogy éppen elég forró ahhoz, hogy keverés közben megolvadjon.
 7. Hagyd a kakaóvajat kissé kihűlni, majd csepegtesd bele az illatanyagot.
 8. Közben készítse elő a szilikonformát, és töltse meg az Ön által választott díszítő hozzávalókkal.
 9. Most adjuk hozzá a kakaóvajat a porokhoz, és gyúrjuk össze az egészet a kezünkkel (kesztyűben). Ez eltarthat egy darabig. Szánj rá időt, és gyúrj mindent jól össze, hogy a kakaóvaj tényleg jól eloszoljon. Ha a keverék túl púderes, akkor a tálat az összes hozzávalóval együtt ismét rövid időre beteheted a mikrohullámú sütőbe. Így könnyebb lesz a keveréket összegyúrni.
 10. Ezután nyomja a keveréket erősen a szilikonformákba. Fontos, hogy a keveréket valóban erősen nyomja és formázza, különben a gyermekfürdő lapok később szétesnek.
 11. Hűtjük a hűtőben két órán át, vagy hagyjuk egy napig szobahőmérsékleten száradni, majd óvatosan vegyük ki a formából.

Fürdőbombák használata gyermekek számára

A DIY fürdőbombákat egyszerűen a kád meleg vizébe kell helyezni. Ott feloldódnak, buborékosodnak és enyhén habzanak.

Légmentesen záródó konzervdobozokban vagy csinos, lengő tetejű üvegekben tárolhatja őket közvetlenül a fürdőszobában.

Készítsen saját gyermekfürdőbombákat a gyerekekkel együtt

Ez is működik, természetesen. Ha nem egyedül, hanem a gyerekekkel együtt szeretnéd elkészíteni a fürdőbombákat, akkor azt javaslom, hogy kerüld el a felületaktív anyagot. Az SCI és az SLSA is sok port termel és irritálja a légutakat. Ez maszkkal nem jelent nagy problémát. Ha azonban a gyerekek segítenek az elkészítésben, akkor a fürdőbombákat felületaktív anyag nélkül is elkészítheted. Egyszerűen csak helyettesítse az SLSA vagy az SCI mennyiségét szódabikarbónával. Arra is ügyeljünk, hogy a kakaóvajat ne melegítsük túlságosan. Így nem áll fenn a veszélye annak, hogy a gyerekek megégetik magukat.

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*