Készítsen saját körömvirág olajat

Olajkivonat körömvirággal - Calendula officinalis

Körömvirág olaj DIY
Ringelblumenöl einfach selber machen mit Pflanzenöl und Blüten aus dem Garten. Urheber: madeleinesteinbach / 123RF Standard-Bild

A körömvirág júniustól szeptemberig virágzik, akár a saját kertjében is. Ebben az időszakban betakaríthatja őket, és saját körömvirágolajat készíthet belőlük, hogy hasznosíthassa gyógyító tulajdonságaikat.

A körömvirágból készült olajkivonatnak nagy hagyománya van, és a tudomány is megerősíti a körömvirág gyógyító tulajdonságait. A növény egyik pozitív tulajdonsága, hogy gátolja a gyulladást, gyorsítja a sebgyógyulási folyamatokat, elpusztítja a vírusokat és gombákat, valamint antimikrobiális hatású. A körömvirágolajat jellemzően bőrápolásra, kisebb sérülések, például horzsolások, valamint napégés és szájfekély kezelésére használják.

Körömvirágolaj saját maga készítése – körömvirágolaj előállítása

A körömvirágolaj elkészítéséhez a következőkre van szükség: egy csavaros tetejű üveg, körülbelül egy-három marék körömvirág virág, szója-, olíva-, napraforgó- vagy jojobaolaj , valamint egy sötét színű üveg. Ez azért fontos, hogy az olaj védve legyen a naptól. Ha száraz és hűvös helyen tárolja, körülbelül egy évig eltartható. És így működik:

  1. Először is forrald fel a csavaros tetejű üveget forró vízben.
  2. Ezután tegye bele a körömvirág virágokat. Ezután töltse meg az olajjal. Ügyeljünk arra, hogy az összes virágot ellepje az olaj.
  3. Zárja le szorosan az üveget, és hagyja meleg és sötét helyen körülbelül hat hétig. Ideális esetben naponta egyszer alaposan rázza fel a keveréket.
  4. Végül a kész körömvirágolajat szűrje át egy vékony ruhán keresztül egy barna üvegbe.

A körömvirágolaj alkalmazása

Bőrének hidratálásra van szüksége ahhoz, hogy a körömvirágolaj valóban felszívódjon. Ezért ajánlatos az olajat zuhanyzás után alkalmazni, amikor a bőr még nedves. Vigyen fel egy-két csepp olajat az érintett bőrfelületekre, és finoman masszírozza be. Alternatív megoldásként nedvesítse meg ujjbegyeit meleg vízzel, adjon hozzá két csepp körömvirágolajat, majd dörzsölje be vele a kezelni kívánt bőrfelületeket. Alternatívaként az olajat a nappali vagy éjszakai krémjébe vagy testápolójába is beledolgozhatja. Használjon körülbelül 3-10 százaléknyi olajat a krémben. Természetesen a házi körömvirágolaj a száraz, érdes, irritált és érzékeny bőrre való házi krémek és masszázsolajok nagyszerű összetevője is.

Hatása a bőrre: gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, serkenti a vérkeringést

Felhasználás: A balzsamot a bőröndökre és a bőröndökre lehet használni: A kész krémek összetevőjeként (néhány csepp is elegendő), házi készítésű kenőcsökben, krémekben és testápolókban, valamint masszázsolajok összetevőjeként

INCI: Calendula officinalis

Tipp: Készítsen saját körömvirágolajat: Az olaj elkészítésével a gyerekek is jól szórakozhatnak, így boldogan fogadják a „boszorkányolaj” vagy „varázsital” alkalmazását. Ez a házi szer különösen alkalmas kisebb sebek kezelésére. Jó szórakozást a kipróbálásához!

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*