Világosítsa a hajat természetesen

Konyhai kozmetikumok a haj világosítására

Gőzfürdő kamillával
© Heike Rau - stock.adobe.com

Bárki, aki valaha is festette már szőkére a haját, tudja, hogy ez milyen megterhelő lehet a hajunk és a fejbőrünk számára. Vannak azonban természetes módszerek a haj gyengéd világosítására. Kamillával, citrommal, szódabikarbónával és sóval természetes módon világosíthatod a hajad – legalábbis egy kicsit.

Elvileg bármilyen hajat lehet világosítani. Vannak azonban különbségek attól függően, hogy melyik módszert választod. A szőkítés eltávolítja a pigmenteket a hajból, a színezés pigmenteket juttat a hajba, a színezés pedig pigmenteket helyez a haj köré. Ne menjen bele hamis elvárásokkal sem: A természetesen sötét szőke hajat könnyen lehet szép mézszőkére színezni. A sötétbarna haj világos szőkévé változtatása azonban sokkal nagyobb kihívás, és nem minden módszerrel lehetséges. Arról nem is beszélve, hogy mennyire lesz természetes a megjelenés a végén. Gondolja tehát át alaposan, mennyire fontos Önnek az új hajszín, vagy lehetséges-e kompromisszumos megoldás.

A konyhából előkerülő természetes segítőkkel talán nem a legnagyobb hatást érheted el, de messze a legkíméletesebbek a bőrhöz és a hajhoz, ráadásul olcsók is. Az alábbiakban bemutatunk néhány receptet, amelyekkel könnyedén és természetesen te magad is világosíthatod a hajad. Ne feledje azonban, hogy ezeket a módszereket hetente többször is meg kell ismételnie, amíg nem látja a hatást. Legyen tehát türelmes.

Világosítsa a hajat természetes módon citrommal és napenergiával

Egy csészébe facsarj annyi citromlevet, hogy félig tele legyen. A maradékot töltse fel vízzel. Egy szórófejes flakon segítségével oszlasd el a keveréket a hajadon. Ezután 30 percig ülj a napon, hogy a citrom kifejthesse hatását. Végül öblítse le a haját samponnal.

A sütőpor nem csak a süteményeket kelesztheti fel

Vegyél két tasak sütőport, és adj hozzá 250 ml langyos vizet. Ezután hagyja 20 percig ázni a szárazon. Öblítse ki, samponozza be, és élvezze az eredményt.

Világosítja a hajat természetes módon – várjon és igyon teát

A kamillatea is segíthet a világosabb színű haj elérésében. Forraljon fel körülbelül 750 ml vizet hét-nyolc zacskó kamillateával, majd hagyja kihűlni, amíg a tea langyos nem lesz. Most már alaposan masszírozd be a teát, és fésűvel oszlasd el. Ezt a keveréket nem kell kimosni. Kellemes mellékhatás, hogy a kamilla ápolja a hajat, és szép fényt ad neki anélkül, hogy zsírosítaná.

Mint a tengeri só

Szőke haj, mint egy tengerparti nyaralás után tengerparti nyaralás nélkül? Lehetséges! Sós vízzel otthon is könnyedén kivilágosíthatod a hajad. Sok türelemre és érzékenységre lesz szükséged, mivel nincs pontos recept. Mindig a hajszínedtől, a hosszától és a textúrádtól függ. Kezdd egy teáskanál tengeri sóval 250 ml vízhez. Egyszerűen oldja fel a sót meleg vízben, és masszírozza a hajába, majd körülbelül egy óra múlva öblítse le jól tiszta vízzel. Ha nem elégedett az eredménnyel, néhány nap múlva ismételje meg a sós vizes hajmosást. Csak arra figyelj, hogy ez a módszer kiszáríthatja a hajat. Ezt ellensúlyozhatja hajpakolásokkal és hidratáló samponokkal.

Ha hajlandó kísérletezni, biztosan élvezni fogja ezeket a haj természetes világosítására szolgáló módszereket. Találd ki, mi működik a legjobban neked és a hajadnak. Így az év 365 napján nyárias külsőt varázsolhatsz magadnak, méghozzá magas költségek nélkül.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*