Készítsen saját levendula tasakokat – ez egyszerű

Levendula tasakok a szoba illatosítására és a ruhamolyok ellen.

Diy levendula tasak
Lavendelsäckchen selbst gemacht Szerző: heikerau / 123RF Standard-Bild Urheber: heikerau / 123RF Standard-Bild

A levendulás tasak több feladatot is ellát. Közismert arról, hogy kiűzi a molyokat a szekrényből. A levendulapárnákat és -zacskókat azonban a lakótér illatosítására is használják, sőt, a párna mellé helyezve az elalvást is megkönnyítik. A levendulás tasakokat is nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük magunknak. Szeretne saját levendulás tasakot készíteni? Akkor szerezz be némi levendulát, organza tasakokat vagy csinos szövetdarabkákat, és máris készen állsz:

Levendula a kertből

Nyár végén sok levendulanövény még tele van illatos virágaival. Mielőtt kiszáradnának, és ősszel már nem képződnek új virágok, vágd le őket, és hagyd otthon lassan száradni. Ökológiai szempontból azonban jobb, ha a virágokat a növényen hagyjuk száradni. Ez lehetőséget ad a méheknek, hogy hosszabb ideig repüljenek az illatos virágokra. Miután megszáradtak, a méhek már nem érdeklődnek a virágok iránt, így azokat lelkiismeret-furdalás nélkül le lehet szedni.

Készítsen saját levendulás tasakot – egyszerű

A barkácslevendulás tasakhoz mindössze a szárított levendulára, beleértve a virágokat és a leveleket, valamint egy csinos organza tasakra van szükséged. Az anyag lehetővé teszi, hogy az illat akadálytalanul távozzon a tasakból, és a levendulás tasak csinosan is néz ki. Töltse meg a tasakot a levendulavirágokkal és levelekkel egy kanál segítségével, majd zárja le a szalagokkal.

Egy másik lehetőség: készítsen saját levendulás tasakot szövethulladékokból. Ha tud varrni, töltse a virágokat és leveleket két szövetdarab közé, majd varrja össze őket, ahogyan azt a gyógynövényes tasakok utasításánál elmagyaráztuk. Még gyorsabb és egyszerűbb megoldás:

  • Vágja a szövetdarabokat szépen kerek formára
  • Helyezze rá a szárított levendulavirágokat és levendulaleveleket
  • Gyűjtse össze a szövet végeit a tetején, és kösse össze egy csinos szalaggal, hogy egy kis zacskót alkosson

Figyeljen a táska anyagára. Ne legyen túl vastag, különben az illat alig tud majd átszivárogni a durva, kemény szöveten. Ezért a lehető legvékonyabb anyag az ideális.

Frissítse fel a levendulás tasakot

A levendula illata idővel elillan. Ha a kezébe veszi a tasakot, és óvatosan gyúrja meg, a virágzat összetörik, és felszabadítja a megmaradt illóolajokat. Így az illat még néhányszor felfrissülhet. Egy bizonyos ponton azonban az összes illóolaj elpárolog, és újra kell töltenie a házi készítésű levendulás tasakot. Ha nem áll rendelkezésre friss levendula, akkor az is lehetséges, hogy a tasakban lévő levendulavirágokat néhány csepp levendula illóolajjal megszórjuk.

Mire használjuk a levendulás tasakokat

A klasszikus módon: a molyok elűzésére. Egyszerűen tegyen egy tasakot a szekrénybe, komódba vagy ágyneműtartóba. A ruhamolyok a padláson vagy a pincében is szívesen fészkelnek. Ha például téli ruháit ezeken a helyeken tárolja, az új szezon előtt több frissen elkészített levendulás tasakot is elhelyezhet a ruhák közé, vagy felakaszthat a kabátok közé.

A levendula a relaxáció és az alvás elősegítésére is népszerű. Készíthet például egy nagyobb levendulapárnát, és akár a párnája mellé, akár az éjjeliszekrényére helyezheti.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*