Készítsen saját savanyú öblítőt

Savas öblítés a fényes hajért

Hajszappan és savas kondicionáló

Egy igazi ápolási klasszikus a savas öblítés. A savas öblítés különösen hasznos, ha hajszappannal vagy samponszappannal mosod a hajad. De ha hagyományos sampont használsz, akkor is használhatsz savas öblítést, hogy fényes és könnyen fésülhető legyen a hajad. Valójában bárki elkészítheti a saját savas öblítőjét. Mindössze két olyan összetevőre van szükséged, ami mindenkinek van otthon.

A savas öblítő ideális a hajszappannal történő hajmosás befejezéséhez

Fényes, könnyen fésülhető és egészséges kinézetű haj? Ki ne szeretné ezt? Az egészséges haj és fejbőr megőrzéséhez ideális a hajszappannal való mosás. Sajnos a hajszappanok (beleértve a samponszappanokat is) használatának néha van egy hátránya: a meszes vízzel való mosás úgynevezett meszes szappanokat eredményez, amelyek ráadásul megtapadhatnak a hajon, és tompává tehetik azt. Ráadásul a szappan pH-értéke miatt a haj hámrétege felnyílik. Ettől törékenynek és fénytelennek tűnik. A mészszappanok okozta maradványok eltávolításához és a kutikula lezárásához használjon savas öblítést, például citromlevet, citromsavas öblítést (vízben oldott citromsav) vagy ecetes öblítést. A savas öblítés gyorsan elkészíthető. És bárki, akinek van otthon vize és ecete, elkészítheti saját savas öblítőjét.

Természetesen egy ilyen savas öblítő azután is használható, hogy Samponnal történő mosás után. Mert még mosáskor is Samponnal, általában marad egy nyitott korpás réteg, és egy savas öblítés segít a savas öblítő segít a hámréteg lezárásában.

Készítsen saját savas öblítőt

Semmi sem lehet egyszerűbb: egyszerűen töltsön meg egy palackot vízzel Vízzel, és adjunk hozzá egy csipetnyi ecetet (almaecetet, gyümölcsecetet) vagy citromlevet hozzá. literenként 2-3 evőkanál hideg víz elegendő. Öntsük ezt hideg savas kondicionálót a hajra, miután samponszappannal vagy samponnal megmostad a hajat és jól öblítse ki. Ne öblítse ki a savas öblítőt!

Ne aggódj az ecetszag miatt. Ez szárítás vagy a haj formázása után eltűnik.

Még több fényt a hajának

Ezt az ápoló kezelést követően a lehető legjobban meg kell védenie a hajszerkezetet. Mindig óvatosan kezelje a nedves hajat, hogy ne érdesítse újra a kutikula réteget. Soha ne dörzsölje szárazra a hajat törölközővel, csak nyomkodja ki.

A hajat mindig a hajvégektől kezdve a tövek felé haladva fésülje ki. Ez egy kíméletes módja a tépkedés nélküli kibontásnak.

Ha a levegőn hagyja száradni a haját, az különösen kíméletes hozzá. Próbáld meg minél kevesebbet fújni a hajadat. Ha ez nem lehetséges, mindig a lehető leghidegebbre állítsa a hajszárítót, még akkor is, ha kicsit tovább tart a szárítás.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

 1. Hallo liebe Christin,
  das Buch gibt es leider nur als E-Book.
  Danke für dein Verständnis
  Dein Naturseifenteam

 2. Sehr geehrte Damen und Herren,

  gibt es dieses Seifenbuch auch als richtiges Buch? Ich habe so was lieber in der Hand.

  Vielen liebe nDank für die Info!

  Mit freundlichen Grüßen
  C. Späthling

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*