Bőrtisztítás szappannal – tökéletes a hideg téli napokon

Hautreinigung mit Seife

Amikor a hőmérséklet csökken, és odakint hideg és kellemetlen lesz, bőrünk gyakran szenved az olaj- és nedvességhiánytól. Nem csoda, hogy bőrünk télen különösen megterhelt a szélsőséges hőmérséklet-ingadozások és a száraz levegő miatt. Ha télen te is száraz kézzel és feszülő arcbőrrel küzdesz, íme egy értékes tipp a bőr tisztítására és hidratálására: a szappanos tisztítás.

Bőrtisztítás szappannal – nincs többé száraz kéz télen Tél

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a szappan kiszárítja a bőrt, ennek éppen az ellenkezője igaz. A házi készítésű, természetes szappan különösen kíméletesen tisztítja a bőrt, és megakadályozza annak kiszáradását. A szappannal történő bőrtisztítás ezért sokkal kíméletesebb a bőrhöz.

A szappannal történő bőrtisztítás állítólag jobb, mint a A kéz- és testtisztítás mosakodó- és tusfürdőkkel? Magam sem hittem el magam sem hittem, amíg egyszer ki nem próbáltam: a nagyon hideg téli napokon Téli napokon különösen a kezemen hajlamos a bőr kiszáradni és repedezetté válni száraz és repedezett. Ez kellemetlen és nem is néz ki szépen. Néha a bőröm annyira kiszáradt, hogy megrepedt. Annak idején lecseréltem a szokásos folyékony kézmosó gélt egy darab tiszta, természetes, kézzel szappanozott szappannal Szappan. És valóban, a kezem bőre néhány napon belül helyreállt Napok alatt, és a hideg téli hőmérséklet ellenére újra puha, sima bőröm lett és a száraz fűtési levegő ellenére.

Bőrtisztítás szappannal – télen csak szappannal mosakodj!

A hideg téli napokon megváltozik a bőr anyagcseréje. Bőrünk elkezdi korlátozni a faggyútermelést. Ennek következtében a bőr bőrt is kevesebb olajjal látja el. Ráadásul a kinti levegő és száraz, mind a szabadban, mind a fűtött beltéri helyiségekben, ezért a bőr megvonja a nedvességet Meg van fosztva a nedvességtől. Ha most megtisztítjuk kezünket és arcunkat a drogériában kapható tipikus folyékony mosószerekkel, még jobban megterheljük őket. Ennek oka, hogy a gyakran erősen zsírtalanító felületaktív anyagok a ezek a termékek még több olajat és nedvességet vonnak el a bőrből.

Más a helyzet a természetes szappannal, amelyet ideális esetben kézzel készítenek. Az ilyen, természetes szappanoknak is nevezett szappanok ugyanis enyhe zsírtöbblettel rendelkeznek. Ezt a zsírtöbbletet nevezik túlzsírozásnak . A szappangyártás során egyszerűen több zsírt adnak hozzá, mint amennyi a tényleges szappanosítási folyamathoz szükséges lenne. Ez azt jelenti, hogy a termékben mindig van egy maradék zsírmennyiség, amelyet nem szappanosítottak. Ez a többletzsír (túlzsírozás) pedig táplálja a bőrt a mosás során, és megakadályozza a bőr kiszáradását.

Bőrtisztítás szappannal – mindenképpen próbálja ki!

Ezért minden szkeptikusnak csak ajánlani tudom, hogy próbáljon ki egy darabot a Szuperzsírosított természetes szappant, és egyszerűen próbálja ki a szappannal történő bőrtisztítást szappannal. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember nagyon meg fog lepődni mennyire jót tesz a szappan az igénybevett bőrnek.

Én személy szerint a sószappanokat és a tejszappanokat különösen hatékonynak találtam a nagyon stresszes bőrre.

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API